Stanislav Černák Šport

Náročný zápas so šťastným koncom: Zvolen opäť víťazne

Piaty semininálový zápas play off hokejovej extraligy nebol jednoduchým orieškom ani pre jeden tím. Zvolen sa však nenechal a úspešne zvládol aj predlžovanie a rozhodujúci samostatný nájazd.

Ilustračný obrázok k článku Náročný zápas so šťastným koncom: Zvolen opäť víťazne
Zdroj: TASR

HKM Zvolen – ŠHK 37 Piešťany 2:1 sn (1:0, 0:1, 0:0, – 0:0, 1:0) v 5. semifinále play off

4265 divákov. Stav série 3:2.

Góly: 4. Podkonický (Čierny), rozh. sam. nájazd Chovan – 39. J. Ručkay (H. Ručkay, Filip)

Na piaty semifinálový zápas play off hokejovej extraligy nastúpili mužstvá na zvolenskom ľade v nasledovných zostavách:

HKM Zvolen: Šimko – Čierny, Juraško, Pichnarčík, Mucha, Hraško, Hertl – P. Zuzin, Brabenec, Podkonický – Škvaridlo, L. Jurík, Michal Chovan – Ľ. Zuzin, M. Jurík, Kalla – Puliš, Mahdalík, Ďaloga

ŠHK 37 Piešťany: Tomek – Brňák, Bučka, Drgoň, Filip, Urban, Hruška, Kolník – Saliji, Nemec, Melichárek – J. Ručkay, Peško, H. Ručkay – Stupka, Mertel, Haring

Domáci sa chceli revanšovať z posledného zápasu, z ktorého odchádzali z gólovou nádielkou. Zámer vsietiť už v úvode prvej tretiny sa im podaril, a to keď po krásnej kolmici od Čierneho sa v nájazde Podkonický s dokonalým bekhendom nemýlil. Obaja brankári sa po strelách L. Juríka a H. Ručkaya v 2. min dostali prvýkrát do akcie a aj keď sa v prvej tretine príliš nezapotili, párkrát sa vyznamenali.

Domáceho Šimka prevetrali hostia najmä v 10. min po dokonalom zámku, z ktorého pramenili šance Haringa, Mertela i Filipa. V 11. min sa Podkonický v oslabení pokúsil nadviazať na svoju presnú gólovú trefu, v 16. min sa v zakončení ocitol Škvaridlo.

V druhej tretine sa postarali hostia o vyrovnávajúci gól. Padol tesne pred prestávkou v 39. min v oslabení. Spolupráca bratov Ručkayovcov nemala chybu. Inak opäť ťahali narovnako obe strany. Piešťancom v 25. min nedopriala 44-sekundová presilvoka o dvoch hráčov, o minútu neskôr Melichárek v presilovke piatich na troch netrafil z uhla prázdnu bránku.

Tretia tretina spočiatku pôsobila uspávajúco, no s blížiacim sa koncom sa dvíhalo pri každej akcii aj napätie. Pred bránkou Piešťan priháralo. Bližšie ku gólu mali Zvolenčania.

V nastavenom čase zahodil najväčšiu šancu v 64. min hosťujúci Nemec a o osude zápasu sa rozhodovalo v nájazdoch, a to so šťastným koncom pre Zvolen, konkrétne Chovana a Kallu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM