Stanislav Černák Správy

Dušičky sa blížia: TOTO sú opatrenia, ktoré prijalo mesto na oboch zvolenských cintorínoch

Už čoskoro sa opäť všetci stretneme na cintorínoch, kde pôjdeme zapáliť sviečky našim najbližším, ktorí už nie sú medzi nami. Zisťovali sme aké opatrenia chystá mesto Zvolen v súvislosti so Sviatkom všetkých svätých.

Ilustračný obrázok k článku Dušičky sa blížia: TOTO sú opatrenia, ktoré prijalo mesto na oboch zvolenských cintorínoch
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

Vo Zvolene budú opäť praskať vo švíkoch oba cintoríny. Hlavný na Zlatom Potoku, ale aj ten Môťovský. Na takúto enormnú záťaž sa musí mesto dôkladne pripraviť už skôr. Tento sviatok sa ľudovo nazýva aj dušičky a na cintoríny sú plné ľudí, ktorí si prídu uctiť pamiatku svojich najbližších.

Dokončili osvetlenie

Aj v tejto súvislosti chcú vo Zvolene, aby všetko prebiehalo bez problémov. „Nedávno sme dokončili údržbu verejného osvetlenia, povymieňali zopár nefunkčných žiaroviek,“ povedal pre náš portál Karol Bocek z oddelenia obchodu a služieb vo Zvolene.

Mesto spolu s firmou, ktorá má na starosti vývoz odpadu zabezpečia veľkoobjemné kontajnery do cintorínov. „V prípade preplnenia budú ľudia z firmy na telefóne, aby vedeli operatívne zabezpečiť vývoz odpadkov,“ doplnil.

Ak nestihnete kúpiť pre svojich najbližších kytice, prípadne kahance, nevadí. Karol Bocek totiž informoval, že pred hlavným cintorínom bude zabezpečený predaj vencov, kahancov, kytíc a taktiež gaštanov.

Pozor na zlodejov

Žiaľ v tomto období sa viac činia aj zlodeji. „Mestskí policajti budú dbať na poriadok hlavne počas sviatkov, ale monitorovať budú cintorín už aj týždeň predtým. Či chceme či nie, na cintorínoch sa kradne stále, ale počas sviatkov budú policajti cintorín monitorovať neustále,“ vysvetlil Bocek.

Podobné, najmä bezpečnostné opatrenia sa chystajú aj na cintoríne v Môťovej. „Cintorín v Môťovej je o dosť menší a nie sú tam také problémy ako na hlavnom cintoríne na Zlatom Potoku. Vo väčšom je všetko ťažšie ustriehnuť,“ povzdychol si vedúci oddelenia obchodu a služieb.

My ešte dodáme, že počas sviatkov budú v priestoroch cintorínov prítomní aj samotní správcovia, takže v prípade nejakých problémov ich treba vyhľadať.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM