Baculík Tomáš Rôzne

EUROPA SHOPPING – RELAX CENTER ZVOLEN

Developerská skupina VAV invest prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti europa SC ZV stavia EUROPA SHOPPING a RELAX CENTER vo Zvolene, ktorý je po známom a úspešnom EUROPA SHOPPING CENTER v Banskej Bystrici, už druhým projektom nákupno-zábavného

EUROPA SHOPPPING a RELAX CENTER vo Zvolene tvoria dve zhruba rovnako veľké časti prepojené preskleným mólom cez terajšiu Kubániho ulicu. Priestor pri Finkovej kúrií vytvorí árium, kde sa počíta s umeleckou kaviarňou s výstavnými priestormi. Naplánovaná je aj urbanizácia tejto časti Zvolen a revitalizácia par­ku.

EUROPA SHOPPING CENTER sa nachádza v lokalite nazvanej Jama, na severnom okraji historického námestia SNP, kde sa od decembra 2009 začali terénne a výkopové práce. Aktuálne stále pokračujú, pretože kvôli hladine vody rieky Hron, ktorá je vyššie ako základná doska, sa musia robiť technické opatrenia pri zakladaní stavby a stavby podzemných garáží. EUROPA SHOPPING CENTER po prepracovaní malo mať dve nadzemné podlažia pre obchody, kaviarne, služby a k tomu podzemné parkovisko.“Roz­hodli sme sa vyjsť v ústrety obyvateľom mesta a súčasťou 1.etapy výstavby budú aj kiná na 3.podlaží EUROPA SHOPPING CENTER“ uviedol nový zámer investora Ing. Peter Valach , konateľ spoločnosti Europa SC ZV. Pôjde o dve kinosály, pričom jedna z nich bude vybavená moderniu 3D technikou. Vzhľadom na zámer investora otvoriť nákupné centrum v apríli 2011 sa 3.podlažie otvorí podobne ako v BB neskôr, a to v júni. Pôvodný projekt ES&RC vo Zvolene sa v minulom roku, s ohľadom na horšie možnosti prefinancovania, prepracoval. Najväčšie zmeny projektu súvisia s parkovaním, kedže jeho súčasťou nebude parkovací dom, ale k dispozícií budú povrchové parkoviská na pozemku, kde stojí bývalá mliekáreň, ktorej budova sa bude asanovať. Prepracovaný projekt prinesie úspory inou dispozíciu priestorov, ktorá zlepšuje pomer zastavanej a prenajímateľnej plochy. Zároveň sa pri stavbe využijú úspornejšie technológie. To spôsobilo aj oneskorený začiatok výstavby, keď sa s terénnymi prácami začalo v decembri 2009. Tieto práce boli prerušené archeologickým prieskumom, ten je však už komplexne zdokumentovaný a dokončený.

V druhej etape sa má začať s výstavbou EUROPA RELAX CENTER na pozemkoch, kde teraz stoja budovy bývalého kina Mier a robotníckej ubytovne. Na prenajímateľnej ploche o výmere 10.500 metrov štvorcových, nájdu svoje prevádzky ďalšie obchodné jednotky a to aj značiek, ktoré zatiaľ v stredoslovenskom regióne nie sú zastúpené. Okrem nich tu budú ďalšie kaviarne, reštaurácie, ako aj významný hráč v oblasti distribúcie elektrotechniky a športu.

Celkovo sa po dokončení 1 a 2. etapy výstavby EUROPA SHOPPING A RELAX CENTRA počíta so 400 podzemnými a 500 pozemnými parkovacími miestami, ktoré podstatne zlepšia parkovacie možnosti v historickom centre mesta Zvolen. Ukončenie výstavby 2. etapy sa plánuje do konca roka 2011 tak, aby pred vianočnými sviatkami boli v prevádzke obe časti, vrátane nadzemného prepojenia.

EUROPA SHOPPONG CENTER Zvolen má priestory už teraz, rok pred dokončením, naplnené na 70 percent. Hypermarket bude prevádzkovať spoločnosť TESCO, v priestoroch centra budú mať svoje prevádzky banky, lekáreň, ale aj kvetinárstvo, očná optika, predajňa nábytku…atď. Módne odevy a obuv budú zastupovať značky, ktoré sa objavia so svojimi predajňami po prvý raz.

Eva Pridková

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM