Alžbeta Paulíková Rôzne

Exkluzívna FOTO lahôdka z nášho mesta: Pozrite si, kam sa kedysi Zvolenčania chodievali kúpať

Všetci pod Pustým hradom vieme, ako naše mesto vyzerá dnes. Ale ako vyzeralo kedysi si však už mnohí nepamätajú a niektorí staré časy ani nezažili. Je preto zaujímavé vidieť, kam sa Zvolenčania chodili kedysi kúpať. Pozrite si to vďaka unikátnym záberom.

Ilustračný obrázok k článku Exkluzívna FOTO lahôdka z nášho mesta: Pozrite si, kam sa kedysi Zvolenčania chodievali kúpať
Zdroj: Dnes24.sk

Dnes sa počas horúcich letných dní vieme schladiť všelikde. Máme kúpaliská, aquaparky či bazény na svojich dvoroch. Kedysi však ľudia nemali toľko možností a tak si vytvorili plaváreň priamo na rieke Hron.

Náš čitateľ pán Stassel nám ponúkol fotky, ktoré zachytil jeho starý otec Vlado Stassel. Len nedávno sme vám v našom článku priniesli vďaka nemu naozaj unikátne zábery zachytávajúce centrum nášho mesta v dobách dávno minulých. Pán Stassel totiž už ako mladý chodil po meste a fotil, čo videl. Dnes patria jeho zábery do vzácnej rodinnej zbierky, do ktorej sme mali možnosť nahliadnuť aj my.

Veľkým prianím Vlada Stassela bolo, aby jeho deti pokračovali v tradícii a rozširovali tento archív. Jeho vnuk sa preto rozhodol podeliť o cenné zábery. Naši čitatelia tak môžu vidieť fotky, ktoré ešte nikdy neboli medializované.

Po prvej sérii fotografií, ktoré zaznamenali zvolenské námestie a zámok, si tak tentoraz môžete vychutnať ďalšiu naozajstnú lahôdku.

Dnes vám ponúkame snímky, ktoré zachytávajú hať na Hrone. Na mieste, kde dnes stojí železný most, ktorým prejdú Zvolenčania na sídlisko Západ, to kedysi vyzeralo trochu inak – ako na kúpalisku. Práve aj na toto miesto sa viacerí Zvolenčania v dnes už dávno zašlých časoch totiž chodili kúpať a hľadali úľavu pred pražiacim letným slnkom.

Pozrite si jedinečné dobové fotky, ktoré až doteraz nikdy neboli medializované, v našej priloženej galérii.

Môže vás zaujímať:

EXKLUZÍVNE: Takto si Zvolen pamätá len málokto. Doteraz nepublikované zábery z nášho mesta

Úspechom malej Neli (11) sa to neskončilo: Takto parádne sa deťom zo Zvolena darilo na majstrovstvách Európy!

Foto: Vlado Stassel

Doteraz nepublikované FOTKY: Sledujte, kde sa kedysi Zvolenčania kúpali
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM