Stanislav Černák Samospráva

EXKLUZÍVNE. Primátor Hriňovej prezradil, či bude opäť kandidovať

Novembrové komunálne voľby sú síce ešte ďaleko, no my sme boli zvedaví, či sa súčasný primátor rázovitého podpolianskeho mestečka Hriňová chystá kandidovať opäť. Prečítajte si odpovede Stanislava Horníka na naše otázky a hneď budete mať jasno.

Ilustračný obrázok k článku EXKLUZÍVNE. Primátor Hriňovej prezradil, či bude opäť kandidovať
Zdroj: Dnes24.sk

Na úvod teda veľmi priama otázka. Chystáte sa kandidovať na post primátora Hriňovej aj v nadchádzajúcich voľbách?

Na základe vyskúšaného môžem s istotou povedať, že ma práca primátora napĺňa. Napriek tomu, že to dnes starostovia a primátori nemajú ľahké, stále sa dokážem tešiť z úspešne zvládnutej úlohy, z prejavenej spokojnosti spoluobčanov. V tomto volebnom období sme spolu s poslancami mestského zastupiteľstva vytvorili dobre fungujúci tím. Chcem pomôcť zveľaďovať naše mesto aj v nasledujúcom volebnom období. Nie som ten, čo uteká od načatej práce.

S podporou akých strán pôjdete do nadchádzajúcich volieb?

S najväčšou pravdepodobnosťou, tak ako v posledných komunálnych voľbách, budem kandidovať za svoju materskú stranu SDKÚ-DS v koalícii stredopravých strán. Nemyslím, že stranícka príslušnosť v týchto voľbách rozhoduje. Chcem ľudí presvedčiť o tom, že aj keď táto strana v posledných rokoch postupne prichádzala o dôveru občanov, má vo svojom strede aj ľudí, ktorí žijú každodennou prácou v regiónoch, obciach a mestách.

Kedy plánujete oficiálne ohlásiť svoju kandidatúru?

V podstate pri zverejnení tohto rozhovoru (úsmev). Kandidatúru však oficiálne ohlásim najneskôr 55 dní pred dňom konania volieb. Na mojom rozhodnutí by sa už nemuselo nič meniť.

S akým tímom ľudí sa budete uchádzať o podporu občanov?

Nakoľko cítim spoločenskú objednávku, už v tomto čase, spolu s poslancami mestského zastupiteľstva, priateľmi a spolupracovníkmi pripravujeme konkrétnu ponuku do komunálnych volieb. Myslím tým reálny, splniteľný a zároveň ambiciózny volebný program na ďalšie štyri roky. Do komunálnych volieb chceme predstaviť tím osvedčených ľudí s dlhoročnými skúsenosťami s poslaneckou prácou vrátane kandidátov, ktorí sa ešte len plánujú zapojiť do verejného života, naprieč politickým spektrom. V tomto prípade, tak ako je tomu v dobre spravovanej komunite, nehrá úlohu stranícka príslušnosť.

Čo si myslíte, kto sa zapojí spolu s vami do boja o post primátora?

Hriňová mala pred štyrmi rokmi najviac kandidátov na primátora v regióne, bolo nás osem. Nevylučujem, že to niekto z nich vyskúša aj v novembri. Rovnako sa môžu objaviť aj nové mená. Skôr sa však sústredím na výkon svojho mandátu a plnenie svojho volebného programu.

Foto: Rastislav Očenáš

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM