Eva Drugdová Rôzne Správy

Facebook hýbe aj Zvolenom: 5 zaujímavých skupín, do ktorých sa oplatí pridať

Sociálne siete sú „in“ na celom svete a nepochybne aj vo Zvolene. Na Facebooku môžeme nájsť aj niekoľko skupín spojených s naším mestom.

Ilustračný obrázok k článku Facebook hýbe aj Zvolenom: 5 zaujímavých skupín, do ktorých sa oplatí pridať
15
Galéria
Zdroj: TASR

Facebook sa stal súčasťou života mnohých ľudí, ktorí si už bez neho ani nedokážu predstaviť deň. Hoci môže byť pre niekoho aj pracovným prostredím, väčšina z nás ho vyhľadáva kvôli zábave. Dozvieme sa informácie o svojich priateľoch a zabavíme sa na ich fotografiách či komentároch. Okrem toho tam však ľudia môžu nájsť aj informácie zo svojho okolia a stať sa súčasťou rôznych skupín. Zvolen v tomto smere taktiež nezaostáva. Na Facebooku je aktívnych niekoľko skupín, ktoré sa týkajú nášho mesta. Vďaka nim sa dozviete, čo sa deje okolo vás. Vybrali sme pre vás 5 skupín, ktoré by vás mohli zaujímať. Máte medzi nimi svoju obľúbenú?

Práca / Brigáda Zvolen

Skupina Práca / Brigáda Zvolen je istotne užitočná, pokiaľ hľadáte či ponúkate prácu. Má takmer 8 400 členov a je to verejná skupina, pričom môžete požiadať o členstvo v nej. Potom máte možnosť pridávať a komentovať príspevky. Dozviete sa všetko dôležité, čo sa týka práce, ale aj brigády vo Zvolene. Nájdete tu inzeráty s možnosťou zamestnať sa, či už ide o dlhodobé zamestnanie alebo len privyrobenie si.

Zvolen

Zvolenské diskusné fórum, ktoré má vyše 6 250 členov. Skupina je medzi Zvolenčanmi dosť obľúbená, keďže sa tu môžu uverejňovať takmer všetky príspevky, týkajúce sa Zvolena. Dozviete sa, aké podujatia sa plánujú, ale aj čo chystá mesto. Musíte však najprv požiadať o členstvo a podmienkou je, aby ste mali vyplnený profil a priateľov v skupine. Potom môžu byť vaše príspevky či komentáre po schválení adminom uverejnené. Pochopiteľne sa v rámci konverzácie vyžadujú pravidlá slušnej komunikácie, ináč sú vaše statusy zmazané.

Psíčkari-ZV

Skupina zvolenských psíčkarov má iba pár stoviek členov, no je obľúbená medzi ľuďmi, ktorí majú radi psov. Majitelia psíkov sem uverejňujú aj zaujímavé či komické fotky svojich chlpáčov, no často aj smutné správy o stratených psíkoch. Nechýbajú ani rôzne články, či inzeráty. Skupina je verejná a o jej členstvo môže požiadať každý zo Zvolena a okolia.

Dopravný servis – okres Banská Bystrica Zvolen

Skupina s takmer 2 200 členmi poskytuje dopravné informácie všetkým vodičom z okolia Banskej Bystrice a Zvolena. Jej hlavným cieľom je dostať sa k dopravným informáciám čo najrýchlejšie. Ak ste na cestách a natrafíte na nejaké obmedzenie či policajnú kontrolu, môžete to okamžite uverejniť a pomôcť tým ostatným vodičom. Stačí stručný popis danej situácie, prípadne fotografia. Priateľom na Facebooku možno mnohokrát ušetríte čas, ale aj peniaze.

Zvolenské mamičky

Skupina slúži pre mamičky zo Zvolena a má vyše 420 členov. Pomáha mnohým mamám získať cenné rady ohľadne detí. Môžete tu nájsť informácie o rôznych podujatiach pre deti, ale aj tipy na výlet a taktiež nové kontakty na vzájomné stretávanie sa. Mamičky skupinu často využívajú aj na uverejňovanie inzerátov, keď sa chcú zbaviť vecí, ktoré sú pre ich ratolesti nepotrebné.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Krásy Zvolena zachytené mladým fotografom
15
Galéria
Foto: Peter Braciník
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM