Stanislav Černák Kultúra

Fantastický úspech Zorničky: Choreografia detského folklórneho súboru zo Zvolena zaujala najviac!

Ešte začiatkom júna sa podarilo zaznamenať Detskému folklórnemu súboru železničiarov Zornička výrazný úspech. Na 25. ročníku celoštátnej súťažnej prehliadky dominovali. O úspechu súboru sa dočítate v nasledujúcich riadkoch.

Ilustračný obrázok k článku Fantastický úspech Zorničky: Choreografia detského folklórneho súboru zo Zvolena zaujala najviac!
Zdroj: Dnes24.sk

Detský folklórny súbor železničiarov Zornička sa začiatkom júna zúčastnil 25. ročníka celoštátnej súťažnej prehliadky detských folklórnych súborov, ktorá sa každý druhý rok koná v Likavke neďaleko Ružomberka. Z krajských kôl postúpilo tento rok celkovo 14 najlepších choreografií a v konečnom hodnotení vyhrala Zornička, získala tzv. zlaté pásmo a titul laureáta prehliadky.

„Naša choreografia sa tak stala tým najlepším, čo za posledné dva roky vzniklo v detských folklórnych súboroch na Slovensku,“ povedala pre Zvolen 24 umelecká vedúca Zorničky Soňa Sýkorová Moumani.

O úspech súboru sa pričinil celý tím, ktorý v Zorničke spolupracuje. Soňa Sýkorová Moumani (umelecká vedúca), Lenka škodová (vedúca speváckej skupiny), Milan Hronček (vedúci ľudovej hudby), manželia Sýkorovci (autori choreografie) a Alicka Halová, ktorá má na starosti ušitie krojov a starostlivosť o ne.

Bleskový rozhovor o tomto úspechu s umeleckou vedúcou Zorničky.

Foto: Zornička

Detský folklórny súbor Zornička dominoval na celoslovenskej prehliadke
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM