Jozef Sliacky Kultúra

Folklórny súbor Marína rozširuje svoje rady

Máte radi ľudové tradície? Baví vás folklór? A trúfate si zaspievať, zahrať či zatancovať vo folklórnom súbore? Ak áno, potom by vaša cesta mala dnes večer (14. septembra) smerovať do Domu kultúry ŽSR na Sokolskej ulici vo Zvolene, kde sa od 18. hodi

Máte radi ľudové tradície? Baví vás folklór? A trúfate si zaspievať, zahrať či zatancovať vo folklórnom súbore? Ak áno, potom by vaša cesta mala dnes večer (14. septembra) smerovať do Domu kultúry ŽSR na Sokolskej ulici vo Zvolene, kde sa od 18. hodiny uskutoční nábor do folklórneho súboru železničiarov Marína.

Úspešný súbor Marína, ktorý má za sebou stovky vystúpení doma i ďaleko za hranicami Slovenska (nedávno napríklad reprezentoval slovenský folklór v exotickom Mexiku), hľadá nových tanečníkov, spevákov a muzikantov, aby doplnil svoje skupiny. Vítaní sú talentovaní speváci ľudových piesní, tanečníci so súborovou praxou, a to aj v dospelom veku, v hudobnej zložke majú šancu uplatniť sa hráči na cimbale, flaute, kontrabase, husliach, ale aj inštrumentalisti, ktorí ovládajú tradičné ľudové hudobné nástroje, ako je heligónka, píšťalka alebo fujara. Na konkurz, ktorý sa uskutoční dnes večer vo veľkej sále DK ŽSR, si nezabudnite priniesť vhodné oblečenie a obuv a hudobníci vlastný hudobný nástroj.

Na záver predsa len ešte jedna podmienka: speváci a tanečníci by nemali byť mladší ako trinásťroční. Naprázdno však neodíde ani mlaď, keďže svoje rady rozširuje aj detský folklórny súbor Zornička, z ktorého nadané deti – ak sa nerozpŕchnu po svete – napokon zakotvia v Maríne. Konkurz do Zorničky sa uskutoční o týždeň, 21. a 23. septembra.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM