Eva Drugdová Samospráva

FOTO: Autá stojace na tráve či chodníkoch. Vo Zvolene realita, čo na to mesto?

Parkovanie na sídliskách je neustálym problémom. Dočkáme sa vo Zvolene riešenia? Zisťovali sme viac...

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Autá stojace na tráve či chodníkoch. Vo Zvolene realita, čo na to mesto?
16
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk

Nájsť voľné miesto na parkovanie o piatej hodine večer je často takmer nemožné. Túto situáciu dobre poznajú zvolenskí vodiči, ktorí sa vracajú z práce domov a nemôžu zaparkovať pred svojou bytovkou. Nemajú veľmi inú možnosť, ako zastať s autom na trávniku alebo chodníku, čo samozrejme, prekáža ostatným obyvateľom bytovky. Trávniky sú doničené, zablatené a nevidno na nich už ani náznak zelene. Je vo výhľade nejaké riešenie? Ako vieme, začalo sa s výstavbou parkoviska na Prachatickej ulici. Zaujímalo nás, či prídu na rad aj ďalšie ulice a sídliská.

Od hovorkyne mesta Evy Ježovičovej sme sa dozvedeli, že výrazná časť financií je určená na prerozdelenie výbormi mestských častí, ktoré reagujú na podnety občanov. Poslanci sa však na prerozdelení celej čiastky ešte nedohodli. „Čo sa týka parkoviska, padol návrh vybudovať parkovisko na J. Poničana na sídlisku Sekier-Môťová, ale o tom sa rozhodne až v nasledujúcom období,“ dodala Ježovičová.

No a čo bude asi s najproblema­tickejším parkovaním na sídlisku Západ? Občania minulý rok vypĺňali formuláre, na základe ktorých sa mali vytvoriť rezidenčné miesta pre obyvateľov. Doteraz však nedostali žiadnu odpoveď. Situáciu s parkovaním malo čiastočne vyriešiť obmedzenie parkovania pre nadrozmerné vozidlá nad päť metrov dĺžky, tým sa ale uvoľnila len časť parkovacích miest. Toto obmedzenie platí už aj na sídlisku Podborová a pokračovať sa má aj na Sekieri a Zlatom Potoku.

Hovorkyňa mesta Ježovičová priznala, že riešenie situácie je zložité a rozdelené do viacerých krokov. „Na sídlisku Západ-Tepličky mesto pripravuje návrh všeobecno-záväzného nariadenia, ktoré by regulovalo parkovanie na sídlisku Západ a neskôr aj na ďalších sídliskách. Ide o historickú snahu, pokúsiť sa vylepšiť stav parkovania na tomto sídlisku,“ dodala hovorkyňa. Návrh všeobecno-záväzného nariadenia je však zatiaľ stále vo fáze prerokovania a v blízkej dobe by sa k nemu mala vyjadrovať aj verejnosť.

Problémy s parkovaním ako aj výstavbu nového parkoviska si môžete pozrieť v priloženej galérii!

V OBRAZOCH: Problémy s parkovaním vo Zvolene. Vodiči stoja na tráve i chodníkoch
16
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM