Nicole Regecová Rôzne Rôzne Rôzne

FOTO: Babská jazda pri Zvolene na silných strojoch. Z motorkárok bol unesený aj Jožo Pročko

Vidieť chlapa na motorke je v súčasnosti celkom bežné. Teplé počasie však na cesty vylákalo aj ženy, ktorým učarovali dvojkolesové tátoše. Čo všetko zažili počas prvej babskej jazdy?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Babská jazda pri Zvolene na silných strojoch. Z motorkárok bol unesený aj Jožo Pročko
Foto: Dan Derek

„Prišlo desať motorkárok vo veku od 20 do približne 50 rokov a jedna baba aj na trojkolke. Väčšinou mali stroje KTM, Honda, BMW, Harleyky. Dievčatá z Wrangler tímu sa pridali a uzatvárali cestu a kolónu,“ povedala Michaela Žuborová z Motoshopu Žubor so slovami, že džípov bolo päť.

„Stretli sme sa v Motoshope Žubor, pre dievčatá sme mali darčeky – špeciálny šampón na telo aj motorku a multifunkčné šatky,“ pokračovala. Ako spomenula, vyrazili po malom brífingu, na ktorom si povedali, ako sa pôjde, ako sa jazdí v kolóne a podobne.

„V kolóne sme prešli cez mesto, na Hornú Mičinú a prvú zastávku sme mali v Senohrade. V Hriňovej nás čakal starosta a priamo na námestí sme odstavili motorky. Potom nás pozval na zmrzlinu. Asi trojročný chlapček na nás kričal a ťukal do nás, že sme všetky jeho frajerky,“ prezradila Žuborová.

Pokračovali do Šalgotarjánu a keďže tržnica sa zatvárala už na obed, prešli do Haliča, do hasičskej reštaurácie Joža Pročka. „Bol nami úplne unesený a pripravil dokonca separátnu miestnosť. Dali sme si obed a cez Hornú Strehovú a Slatinské Lazy, Očovú a Mičinú sme sa vrátili domov. Stretávali sme dosť veľa prekvapených ľudí a motorkárov, aj nám kývali, ale nikto sa nepridal,“ povedala motorkárka.

„Dievčatám sa veľmi páčilo a už uvažujeme o ďalšej akcii. Teraz nás na oplátku volajú „wrangleristky“ na akciu, ktorá sa bude konať koncom júna a pravdepodobne dovtedy ešte urobíme nejakú jazdu,“ dodala Žuborová.

Čítajte tiež:

Pomenovanie Hrona zahalené rúškom tajomstva. Čo má spoločné so smrekmi či germánskymi kmeňmi?

Lukáš Adamec, ukážky kynológie či remeselný jarmok. Dni mesta Zvolen odhalili lákadlá!

FOTO: Pri Zvolene vyrazila babská jazda motorkárok
30
Galéria
Foto: Dan Derek
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM