Barbara Dallosová Krimi

FOTO cesty, kde si treba dať špeciálne pozor: Pozeráte sa na najnehodovejší úsek celého kraja!

Len za prvých sedem mesiacov tohto roka sa v Banskobystrickom kraji stalo 714 dopravných nehôd. Spoločným menovateľom mnohých z nich je ale jedna cesta. Pozrite, ktorý úsek je v našom kraji najnebezpečnejší...

Ilustračný obrázok k článku FOTO cesty, kde si treba dať špeciálne pozor: Pozeráte sa na najnehodovejší úsek celého kraja!
Zdroj: Dnes24.sk

„Počet dopravných nehôd v Banskobystrickom kraji za rok 2012 bol 1488, za rok 2013 to bolo 1432 nehôd, čo je o 56 menej,“ uviedla Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici. V trende klesajúcej nehodovosti pokračujeme aj tento rok. „Od 1.1.2014 do 31.7.2014 bolo v kraji zaevidovaných 714 dopravných nehôd, čo je o 79 menej než za rovnaké obdobie v minulom roku,“ dodáva hovorkyňa.

Tento rok sa najviac dopravných nehôd v kraji stalo práve v Banskobystrickom okrese. „V okrese Banská Bystrica evidujeme od začiatku roka do konca júla 2014 120 dopravných nehôd,“ uvádza Kováčiková. Počet nehôd s následkom na zdraví bolo pritom v celom kraji 289, o život prišlo celkom 9 ľudí.

Staré známe príčiny

Počet nehôd teda medziročné klesá, no v príčinách, pre ktoré vznikajú sú vodiči, zdá sa, nepoučiteľní. Medzi najčastejšie príčiny patria podľa Kováčikovej porušenie povinností vodiča, ktoré sa podpísalo pod 274 dopravných nehôd. V tesnom závese je medzi príčinami nedovolená rýchlosť, ktorá má na svedomí 106 búračiek.

Tu naozaj pozor!

A na ktorom úseku v celom našom kraji sa stalo za posledné mesiace najviac nehôd? „Od začiatku tohto roka až do dnešného dňa možno za najnehodovejší úsek v Banskobystrickom kraji označiť cestu I/50 a to konkrétne úsek prieťahu mestom Žiar nad Hronom, a to v kilometri 210 – 840 a kilometri 211 – 850,“ prezradila krajská policajná hovorkyňa.

Hoci teda v celkovom počte nehôd vedie krajské mesto, prieťah Žiarom je úsek s najkoncentro­vanejšími havárkami. Len niekoľko desiatok metrov dlhej ceste sa ich od začiatku roka stihlo stať už 12. Zranení pri nich boli podľa hovorkyne traja ľudia.

Vyťažená cesta by sa mala stať bezpečnejšou po sprístupnení obchvatu, ktorý sa stavia práve v týchto dňoch. Obchvat by mal hlavnú cestu odľahčiť už koncom tohto roka.

Foto: google street view

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM