Jakub Forgács Správy

FOTO: Do zvolenského parku prišlo asi 300 ľudí. Ak sa veci nepohnú, chcú prísť opäť

Občianske zhromaždenia Za slušné Slovensko pokračujú. Ľudia sa stretli aj v Parku Ľ. Štúra vo Zvolene.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Do zvolenského parku prišlo asi 300 ľudí. Ak sa veci nepohnú, chcú prísť opäť
3
Galéria
Zdroj: TASR

Asi 300 ľudí sa v piatok podvečer zišlo v Parku Ľ. Štúra vo Zvolene na zhromaždení s názvom Zvolen za lepšie Slovensko. Organizátori na začiatku zdôraznili, že nejde o politický míting, rečníci požadovali najmä skoré vyšetrenie vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Okrem iných vystúpila na pódiu aj miestna občianska aktivistka Sanja Nikolov, ktorá priblížila cesta odporu obyvateľov Srbska v druhej polovici 90. rokov minulého storočia proti nacionalistickému režimu Slobodana Miloševiča, aj jej púť na Slovensko, ako do krajiny, ktorá vyznáva princípy demokracie. Ako však uviedla, udalosti posledného obdobia jej vieru v lepší život v krajine značne naštrbili.

Hovoril tiež bývalý policajt Jozef Lutter, ktorý pred dvoma rokmi odišiel na vlastnú žiadosť z Policajného zboru po tom, ako sa podľa svojich slov už nemohol dívať na nemožnosť vyšetrovať niektoré kauzy nezávisle, bez politického nátlaku. Žiadal, aby sa polícia mohla úplne odpolitizovať a aby mohla riešiť nezávisle všetky kauzy.

Zhromaždenia sa asi po hodine skončilo s tým, že ak bude potrebné, občania sa zídu opäť.

V OBRAZOCH: Takto to vyzeralo na protestnom zhromaždení vo Zvolene
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM