Jakub Forgács Hokej

FOTO: Dva góly Krejčího nestačili. Zvolenčania sa z Liptova vracajú bez bodu

Hokejisti HKM cestovali do Mikuláša v dobrej nálade. Veď v nedeľu doma dokázali poraziť lídra tabuľky a odvekého rivala z Bystrice. Triumf však zopakovať nedokázali!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Dva góly Krejčího nestačili. Zvolenčania sa z Liptova vracajú bez bodu
4
Galéria
Zdroj: TASR

Do stredoslovenského derby vstúpili lepšie domáci, ktorí sa už v 5. minúte dostali do vedenia, po tom čo Nádašdi od modrej prestrelil Baroša. Efektivitu v početnej výhode preukázali Liptáci už o necelé dve minúty. Rudolf Huna našiel presnou prihrávkou pred bránou Cibáka, ktorý sa strelou z prvej nemýlil – 2:0. Na úvodné dva góly domácich odpovedali v 9. minúte aj Zvolenčania, keď osamotený Klhůfka na zadnej tyči nedal šancu Križanovi – 2:1. V závere prvého dejstva si oba tímy zahrali presilovku o jedného hráča, ale výraznejšiu šancu si nevypracovali.

Zvolenčania vstúpili do druhého dejstva ideálne. Už v 22. minúte vyrovnával na 2:2 Krejčí, ktorého nahodený puk od modrej skončil v mikulášskej bráne. V 26. minúte našiel Róbert Huna pred bránou Urama, ale ten nedokázal pretlačiť puk do Bartošovej brány. O necelé štyri minúty neskôr sa domácim podarilo dostať opäť do vedenia, keď Kadlubiak od modrej nedal šancu zvolenskému brankárovi. Diváci sa na hokej v Liptovskom Mikuláši určite nemohli sťažovať. Už v 36. minúte boli svedkami vyrovnávajúceho gólu hostí, o ktorý sa postaral druhým presným zásahom Krejčí. Netrvalo dlho a skóre sa na Liptove opäť menilo. V 38. minúte pálil od mantinelu presne Kabáč – 4:3.

Hneď po pár sekundách tretej tretiny mohli navýšiť svoje vedenia domáci hráči, ktorí súpera dostali pod tlak po vylúčení Zuzina, no výraznú gólovú šancu si nevypracovali. V 46. minúte sa skúšal individuálne presadiť Stümpel, ale ten zlyhal na Bartošovi. V 55. minúte mohli domáci predčasne rozhodnúť o plnom bodovom zisku, ale proti tomu bola tyčka Bartošovej bráne, ktorú nastrelil Sukeľ spomedzi kruhov. V samotnom závere to skúsili Zvolenčania aj v hre bez brankára, ale skórovať sa im už nepodarilo.

Hlasy po zápase

Róbert Spišák, tréner Liptovského Mikuláša: “Dôležité bolo, že sme v úvode súperovi odskočili o dva góly. Snažili sme sa hrať agresívne, čo sa nám darilo. Vďaka typickej bojovnosti sme udržali víťazstvo na domácom ľade.”

Milan Staš, tréner Zvolena: “Mali sme v nohách štyri zápasy za šesť dní, čo sa pravdepodobne prejavilo aj na našom výkone. Súper nám gólovo odskakoval a v závere sme už nemali sily na vyrovnanie. Myslím si, že sme si zaslúžili bodovať.”

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HKM Zvolen 4:3 (2:1, 2:2, 0:0)

  • Góly: 5. Nádašdi (Stümpel, Uram), 6. Cibák (Ru. Huna, Ri. Huna), 31. Kadlubiak (Stümpel), 38. Kabáč (Makovský) – 9. Klhůfek (Mráz, Majdan), 22. Krejčí (Puliš, L. Novák), 36. Krejčí (Zuzin, M. Novák)
  • Rozhodovali: T. Orolin, Husár – Holienka, Gavalier
  • Vylúčení: 8:7
  • Presilovky: 2:2
  • Oslabenia: 0:0
  • 1100 divákov
  • Liptovský Mikuláš: Križan – Burzala, Stehlík, Nádašdi, Mezovský, Moravčík, Šiška,Kadlubiak, Makovský – Ru. Huna, Ro. Huna, Ri. Huna – Kriška, Sukeľ, Uram – Števuliak, Cibák, Uhrík – Brezniak, Stümpel, Kabáč
  • Zvolen: Baroš – M. Novák, Krejči, Hraško, Dubeň, Ivan, Plekhanov, Trnka, Priatka – L. Novák, Puliš, Zuzin – Klhůfek, Mráz, Majdan – Ďaloga, Jurík, Šišovský – Tatár, Jakubík, Žilka

Foto: ilustračné

HKM Zvolen v OBRAZOCH
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM