Eva Drugdová Rôzne Správy

FOTO: Horúčavy sa vracajú aj do Zvolena. Zábery z námestia hovoria za všetko

Pri aktuálnych teplotách asi nikto nepochybuje, že sa k nám opäť vracia pravé leto. Vybrali sme sa preto do ulíc nášho mesta. Ako s horúčavami bojujú Zvolenčania?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Horúčavy sa vracajú aj do Zvolena. Zábery z námestia hovoria za všetko
15
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk

Tropické teploty, ktoré nám zatiaľ cez prázdniny chýbali, sa vracajú aj do nášho mesta a čakajú nás poriadne horúčavy. Zavítali sme na zvolenské námestie, kde bol už dopoludnia poriadny úpek a mnohí mali čo robiť, aby zvládli vysoké teploty. V meste bolo vidno vyletnených ľudí, oblečených iba v kraťasoch a krátkych tričkách, mnohých v žabkách.

S horúčavami sa museli pasovať aj v centre mesta. Ľudia bez rozdielu veku, od detí až po dôchodcov, sa snažili ukrývať v tieni pod stromami. Mnohí na Námestí SNP oddychovali na lavičkách, s fľaškami s vodou či s knihou alebo mobilom v ruke. Každý bojuje s horúčavami po svojom. „Väčšinou v takomto teple ani nevychádzame von, len teraz nás donútili okolnosti. Museli sme ísť nakúpiť, no už ideme domov a zatiahneme žalúzie,“ prezradili nám dve panie, odpočívajúce na lavičke v chládku.

Radosť z teplých dní majú ale deti, pretože rodičia im konečne dovolia ovlažiť si ruky vo fontáne. Častým miestom návštev bola aj fontánka s pitnou vodou v blízkosti detského ihriska. Na námestí bolo totiž veľa mamičiek so svojimi ratolesťami, ktoré chodievajú von radšej hneď zrána, kým nie je úplná páľava. A ako sa pasujú s horúčavami drobci? „Snažíme sa dodržiavať pitný režim a medzi 11-tou a 16-tou sa nezdržiavame na slnku. V noci a ráno máme otvorené okná, aby sa byt ochladil. Prípadne sa ideme niekam okúpať, takže zatiaľ to zvládame celkom dobre,“ ozrejmila nám boj s horúčavami zvolenská mamička.

Vysoké teploty však tešia viacerých obchodníkov. Zmrzlinári si mohli iba mädliť ruky. Zvolenčania sa radi schladili mrazenou pochúťkou a utiahli sa pod stromy. Úspech však zožali aj letné terasy, ktoré už dopoludnia zaplnili domáci aj cezpoľní. Tí si vychutnávali tieň slnečníkov a prístreškov a poctivo pod nimi dopĺňali tekutiny.

V priloženej galérii si môžete pozrieť zábery z horúcich dní na námestí!

V OBRAZOCH: Horúce dni na zvolenskom námestí
15
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM