Jakub Forgács Rôzne Správy

FOTO: Hotová nádhera. Na zvolenskom námestí vytvorili rekordnú lesnú mandalu

Rôzne druhy šišiek, semienka rastlín a stromov, či kôra sa premenili na unikátne dielo. Zapísalo sa do Slovenskej knihy rekordov!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Hotová nádhera. Na zvolenskom námestí vytvorili rekordnú lesnú mandalu
17
Galéria
Zdroj: TASR

Lesnú mandalu s rozlohou 24,64 štvorcového metra, zapísali v piatok 21. apríla do Slovenskej knihy rekordov. Do tvorby mandaly sa v rámci otvorenia Lesníckych dní zapojilo približne 800 ľudí.

Ako povedala Dana Loyová z Národného lesníckeho centra vo Zvolene, na zhotovenie mandaly použili tvorcovia množstvo prírodných prvkov, rôzne druhy šišiek, semienka rastlín a stromov, či ich kôru. „Ľudia si mandalu vytvorili podľa vlastnej fantázie, takže v nej dominovali najmä stromy,“ priblížila.

Súčasťou otvorenia Lesníckych dní vo Zvolene bola aj súťaž o Miss drevinu. Návštevníci hlasovali za vybrané dreviny – jedľu bielu, lipu veľkolistú, jarabinu vtáčiu a borovicu lesnú. Svoje hlasy odovzdalo nominovaným celkom 1575 ľudí. „Miss drevina sa nakoniec stala lipa s počtom hlasov 661,“ uviedla Loyová. Ako dodala, na budúci rok by túto súťaž radi rozšírili aj o dreviny mužského rodu.

Pozrite si zábery z Lesníckych dní v priloženej fotogalérii!

V OBRAZOCH:Lesnícke dni lákajú na zvolenské námestie
17
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM