Nicole Regecová Kultúra

FOTO: Manželstvo plné vtipných scén. Ako reagovali Zvolenčania na anglický humor?

Známi zvolenskí ochotníci predstavili svoju najnovšiu hru. Anglické prostredie, detektívna zápletka a hlavne britský štýl humoru. Ako na to reagovalo publikum? Situáciu okomentovali samotní herci.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Manželstvo plné vtipných scén. Ako reagovali Zvolenčania na anglický humor?
Foto: Oliver Kuklovský

Zoskupenie Zelienka prinieslo ďalšiu premiéru s názvom Pán a pani Morganovci. Ako už vyplýva z podtitulu hry, „Manželstvo je …“, v deji sa vyskytlo množstvo zaujímavých situácii z manželského prostredia. Hlavnú ideu však tvorila detektívna zápletka, ktorá tomu dodala kus napätia. Sála sa naplnila do posledného miesta. Na predstavenie sa dokonca prišla pozrieť aj primátorka Zvolena Lenka Balkovičová.

Komédia bola však svojim humorom netradičná. „Nevedeli sme ako prijme divák typický anglický humor, nie ten ľudový slovenský – na ktorý je zvyknutý,“ ozrejmuje celkové očakávania Milan Krnáč, ktorý si zahral hlavnú postavu pána Morgana. Diváci nakoniec zobrali vtipné scény nad očakávania a chápali ich: „Reagovali aj pri tých najmenších detailoch od začiatku do konca,“ doplnil.

Nacvičovanie predstavenia okomentoval najmladší herec súboru, Lukáš Kamenský: „Po toľkých skúškach nám už ani väčšina replík nepripadala vtipná a nevedeli sme ich objektívne posúdiť. O to viac ma publikum potešilo, keď takmer každý malý vtip ocenili smiechom či dokonca potleskom. Vtedy je to úplne iná atmosféra, ako na skúške. Pre také publikum je radosť hrať.“

Predstavenie sa konalo netradične, v novo zrekonštruovanej Starej Radnici. „Využili sme danosti priestoru, ktorý poskytoval – klenby, starý historický luster či dvere. Vytvorili sme z toho klasickú anglickú izbu. Bolo to také komorné,“ dopĺňa Krnáč.

Dramaturg Daniel Detto bol s konečným výsledkom spokojný. A aj keď bol žáner detektívky pre Zelienkovcov nový, zvládli to: „Bola to akási skúška – nie však ako tie, ktoré sme absolvovali nespočetne krát pred včerajším vyvrcholením snahy, ale skúška toho, ako Zvolenský divák zareaguje na tento žáner a samozrejme aj humor.“

Čítajte tiež:

S novým mesiacom nuda vo Zvolene nehrozí. Prehľad TOP 10 májových podujatí

Zbiera úspechy na majstrovstvách, cez deň vedie tretiakov. Učiteľka vo zvolenskom drese v ROZHOVORE

Premiéra Pán a pani Morganovci v OBRAZOCH
9
Galéria
Foto: Oliver Kuklovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM