Marcel Mojžiš Krimi

FOTO: Miro (†48) a Kristán (†14) neprežili výbuch granátu!

AKTUALIZOVANÉ! Obrovská rana otriasla dedinou Hrochoť v okrese Banská Bystrica. Výbuch nastal v jednom z tamojších rodinných domov. Následky sú príšerné, explóziu neprežili Miroslav (†48) a Kristán (†14). Dôvod tragédie je šokujúci. V dome zabíjal gr

Pri výbuchu kotolne v rodinnom dome v nedeľu zahynuli dvaja muži, z toho jeden maloletý. Potvrdil to Erik Piater, hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici. Obeťami tragédie sú 48-ročný Miroslav a iba štrnásťočný Kristán. Ten bol v čase výbuchu v dome iba na návšteve. Späť domov za svojou rodinou sa však už nikdy nevráti.

Ešte pred jeho odchodom totiž z ničoho nič domom zatriasla rana ako z dela. Stalo sa tak pred pol štvrtou poobede. Po explózii na miesto nešťastia okamžite vyrazili tri hasičské autá a deväť príslušníkov z hasičskej stanice v Banskej Bystrici a vo Zvolene.

[blockquote]„Po príchode na miesto veliteľ zásahu zistil, že išlo o výbuch v kotolni rodinného domu, kde neboli badateľné známky požiaru, ale priestor bol zadymený,“ povedal. Na mieste boli podľa jeho slov zranení dvaja ľudia, ktorým poskytli prvú pomoc, no aj napriek veľkému úsiliu záchranárov, zraneniam podľahli. [/blockquote] Podľa banskobystrickej policajnej hovorkyne Márie Faltániovej bola pravdepodobnou príčinou výbuchu doposiaľ nezistená manipulácia s delostreleckým granátom: „Výbuch spôsobil chlapcovi devastačné poranenia nezlučiteľné so životom. Miroslava zasiahla črepina z munície a spôsobila mu zranenie, ktorému na mieste podľahol. Je tu však stále podozrenie, že v dome sa môže nachádzať aj ďalšia munícia z II. svetovej vojny.“

Prípad je stále v štádiu vyšetrovania. Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie pre trestný čin nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami a pre usmrtenie.

bystrica24.sk/tasr

Tragický výbuch v Hrochoti
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM