Jakub Forgács Správy Správy

FOTO: Na Sliači cvičia Briti so Slovákmi: Stroj Hawk zažijeme aj na leteckých dňoch

Pohľad, ktorý poteší oko nejedného milovníka lietajúcich strojov. Pozrite si na záberoch spoločné cvičenie britských a slovenských letcov na Sliači!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Na Sliači cvičia Briti so Slovákmi: Stroj Hawk zažijeme aj na leteckých dňoch
Zdroj: TASR

Tri lietadlá typu BAE Hawk britského Kráľovského letectva zo 100. letky RAF Leeming sa zúčastňujú v týchto dňoch na spoločnom cvičení so slovenskými letcami na leteckej základni na Sliači. Cvičenie potrvá do 25. augusta 2016, pri čom po jeho skončení ostáva jedno z britských lietadiel na letisku a počas nasledujúceho víkendu sa zúčastní na Medzinárodných leteckých dňoch SIAF.

„Toto cvičenie je už tretie v poradí od roku 2007, na ktorom si naše vzdušné sily a Kráľovské letectvo Veľkej Británie odovzdávajú svoje skúsenosti vo výcviku a príprave inštruktorov. Navyše je tu opäť príležitosť pre našich vojakov zdokonaliť sa v anglickom jazyku,“ uviedol na brífingu minister obrany SR Peter Gajdoš.

Podľa veliteľa Vzdušných síl Ozbrojených síl SR Miroslava Korbu, na cvičení sa zúčastňuje okrem samotných lietadiel 28 letcov a obslužného personálu z Veľkej Británie a aj 50 vojakov zo Slovenska.

Pozrite si aktuálne zábery z cvičenia na leteckej základni Sliač v našej fotogalérii!

V OBRAZOCH: Spoločné cvičenie slovenských a britských letcov na Sliači
14
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM