Správy

FOTO: Na zvolenské námestie prišlo asi 150 ľudí. Zneistili ich dezinformácie na internete

O zvolenskom proteste síce už niekoľko dní informovala facebooková stránka údajného ohlasovateľa, na nej sa ale zároveň začali objavovať informácie, že podujatie v meste nebude.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Na zvolenské námestie prišlo asi 150 ľudí. Zneistili ich dezinformácie na internete
2
Galéria
Zdroj: TASR

Okolo 150 ľudí sa v piatok podvečer zišlo na Námestí SNP vo Zvolene, aby podporili zhromaždenie Postavme sa za slušné Slovensko. Ľudia prišli aj napriek tomu, že ešte počas dňa nebolo isté, či sa podujatie v pod Pustým hradom uskutoční.

Ako ešte pred samotným stretnutím povedala iniciátorka zhromaždenia Martina Paulíková, o zvolenskom proteste síce už niekoľko dní informovala facebooková stránka údajného ohlasovateľa, na nej sa ale zároveň začali objavovať informácie, že podujatie v meste nebude. Sama sa preto vo štvrtok popoludní chopila iniciatívy a zhromaždenie sa rozhodla na poslednú chvíľu, ale predsa len zvolať.

Ako v prejave uviedol spoluiniciátor akcie Kájo Zbořil, je len prirodzené, že po takej traumatizujúcej udalosti, akou je smrť novinára a jeho snúbenice, občania vyjadrujú nedôveru vláde a chcú dostať novú šancu rozhodnúť, komu zveria mandát spravovať krajinu.

Podľa Zbořila by táto vražda mala byť nezávisle vyšetrená. „Demokracia životne potrebuje nezávislú a fungujúcu políciu, prokuratúru či súdnictvo. Bez nich sa nedá zabezpečiť právny štát,“ uviedol.

Zhromaždenie sa asi po 15 minútach rozišlo s tým, že protest sa vo Zvolene pravdepodobne uskutoční opäť o týždeň v piatok 23. marca 2018. Podobne by tomu malo byť aj v Krupine, kde sa podľa tamojších organizátorov z minulého týždňa protest v piatok 16. marca nekonal.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z protestu na zvolenskom námestí!

V OBRAZOCH: Zhromaždenie Postavme sa za slušné Slovensko vo Zvolene
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM