Eva Drugdová Rôzne Správy

FOTO: Obľúbená Fun zóna na zvolenskom námestí opäť láka. Poznáme tohtoročné novinky

Fun zóna v centre Zvolena si získala viacerých Zvolenčanov. Bar s posedením, preliezačky pre deti a bohatý program počas leta. Na čo sa môžeme tešiť?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Obľúbená Fun zóna na zvolenskom námestí opäť láka. Poznáme tohtoročné novinky
13
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk

Fun zóna, ktorá je medzi Zvolenčanmi v letných mesiacoch obľúbená, je opäť v prevádzke. Môžete si prečítať knihu, posedieť na paletovom nábytku a popíjať drink priamo v centre mesta. Navštevujú ju najmä rodičia s malými deťmi, ktoré majú o zábavu postarané. Vďaka športovo-zábavným aktivitám, ktoré priestranstvo ponúka, ho však neobídu ani ostatní. Môžu si tam totiž zahrať street basketbal, ale aj bedminton. „Chceli by sme rozvíjať aktivity športového charakteru, nakúpili sme bedmintonové rakety a basketbalové lopty, ktoré sa dajú zadarmo zapožičať v obývačke Fun zóny,“ prezradila nám organizátorka Žofia Mičianová.

Prevádzkovateľom Fun zóny bude toto leto spoločnosť, ktorá bude poskytovať pohostinské služby, ale opäť bez alkoholických nápojov. Napriek tomu si pochutíte na zaujímavých drinkoch, ako je napríklad nealkoholické mojito, ktoré v horúcich mesiacoch istotne osviežia. Limonády či kávu si pritom môžete vziať aj so sebou.

Fun zóna prichádza s novinkami a netradičným využitím, a to najmä zabezpečením bezplatných divadelných predstavení pre detského diváka, tvorivých dielní pre deti a inými kultúrnymi či hudobnými podujatiami smerujúcimi k mládeži a deťom. No a čo všetko plánujú, nám prezradila organizátorka kultúrnych podujatí Žofia Mičianová. „Chceli by sme prilákať hlavne deti. Prvé predstavenie je naplánované na 2. júla 2017. Môžu si pozrieť Divadlo Zelienka a Rozprávku o hlúpej žene. Nasledovať budú rôzne čítania pre deti a tvorivé dielne, ako aj iné divadelné predstavenia. Podujatia sú naplánované na každú nedeľu so začiatkom o 17:00 a samozrejme sú pre všetkých zadarmo,“ hovorí Mičianová.

Bohatý program čaká na deti aj počas mesiaca august a potrvá do polovice septembra. „Oslovila som občianske združenie Baby gym, ktoré sa špecializuje na cvičenie pre deti od štyroch mesiacov do štyroch rokov a raz do mesiaca prinesie pre deti pohybovú aktivitu. V spolupráci s občianskym združením Slatinka budú prebiehať rôzne besedy a enviromentálne tvorivé dielne. Som však otvorená každému nápadu a rada si vypočujem aj iné občianske združenia, ktoré by chceli prispieť do nášho kultúrneho podujatia nejakým zaujímavým programom,“ dodala Mičianová.

Pozrite si zvolenskú Fun zónu v priloženej fotogalérii!

V OBRAZOCH: Fun zóna na zvolenskom námestí
13
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM