Eva Drugdová Správy Samospráva

FOTO: Obnova známej zvolenskej ulice v plnom prúde. Pribudnú aj nové parkovacie miesta

Obyvatelia sídliska Západ si už nejaký čas musia zvykať na obmedzenia v súvislosti s rekonštrukciou. Kedy by sme sa mohli dočkať?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Obnova známej zvolenskej ulice v plnom prúde. Pribudnú aj nové parkovacie miesta
21
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk

Tulská ulica vo Zvolene, ktorá umožňuje prejazd sídliskom Západ, je už dlhšiu dobu uzatvorená kvôli rozsiahlej rekonštrukcii. Keď sa však v súčasnosti prejdete touto ulicou, vyzerá to, že práce pomaly finišujú. Odmeny v podobe novej cesty a parkovacích miest sa obyvatelia dočkajú možno už čoskoro.

Ako nás informoval referent pre styk s verejnosťou Martin Svatuška, „zmluva medzi mestom a dodávateľom prác hovorí o tom, že Tulská ulica by mala byť dokončená do 15. novembra. Už pri jej podpise sme však počítali s tým, že by mohla byť otvorená skôr, čo zatiaľ naznačuje aj pomerne rýchly postup prác. Pre rozsiahlosť celej rekonštrukcie však stále nie je vylúčený výskyt technických problémov, ktoré oddialia termín otvorenia. Hoci dnes sa už opravuje posledný úsek ulice pri Strážskej ceste,“ povedal Svatuška.

Viac parkovacích miest

Tulská ulica je jednou z najdôležitejších komunikácií na sídlisku Západ a jej rekonštrukcia je naozaj rozsiahla. Odmenou však bude nielen nová cesta, ale aj parkovacie miesta. „Práce zahŕňajú napríklad výmenu podložia a povrchu cesty, výmenu klasických asfaltových povrchov chodníkov za dlažobný povrch. Ten istý prípad platí pre povrch parkovacích miest. Mimochodom, vznikne ich viac, ako bol pôvodný stav,“ prezradil Martin Svatuška.

A koľko mesto investovalo do opravy ulice? „Cena prác bola stanovená na 786 tisíc eur. Ide teda o jednu z najväčších investičných aktivít mesta v posledných rokoch. Veríme, že oprava zvýši komfort obyvateľov sídliska Západ a nielen ich. Tulská ulica je totiž jedinou komunikáciou, umožňujúcou prejazd zo severného na južnú časť sídliska a pre tento charakter je využívaná ľuďmi z iných lokalít mesta,“ dodal hovorca mesta.

V priloženej galérii si môžete pozrieť zábery z rekonštrukcie Tulskej ulice!

V OBRAZOCH: Obnova Tulskej ulice vo Zvolene
21
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM