Eva Drugdová Rôzne Správy

FOTO: Otvorenie cyklosezóny vo Zvolene? Plány prekazilo počasie, no neodradilo všetkých

Hoci bol pripravený program aj sprievodné akcie, nakoniec sa nekonali. Pozrite, ako nakoniec prebehlo otvorenie cyklosezóny pod Pustým hradom.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Otvorenie cyklosezóny vo Zvolene? Plány prekazilo počasie, no neodradilo všetkých
8
Galéria
Zdroj: Mesto Zvolen

V sobotu sa pri príležitosti osláv Dňa Zeme konalo na zvolenskom námestí otvorenie cyklosezóny. Ak ste ale boli predpoludním na mieste činu, nezažili ste žiadnu veľkú akciu. Kvôli nepriazni počasia bolo námestie mŕtve. O pol desiatej sa pred Fun zónou zbierala hŕstka cyklistov a dúfali sme, že do otvorenia sa to ešte rozbehne. A hoci prišlo ešte zopár nadšencov cyklistiky, veľká sláva to nebola. Ani niet divu, veď zatiahnutá obloha a občasné mrholenie spôsobili, že Zvolenčania ostali radšej v teple svojich príbytkov.

Samozrejme, ani rodičia s deťmi sa neunúvali vyjsť tak zavčas rána do sobotného počasia. Na zvolenskom námestí sme stretli len jedného otecka s dcérkami na kolobežkách a otvorenia cyklosezóny sa zúčastnila jedna mamička s malými chlapcami. Z dôvodu nepriazni počasia boli organizátori nútení zrušiť naplánované sprievodné akcie a tvorivé dielne. Dopravné ihrisko či súťaže pre deti sa nekonali.

Otvorenie cyklosezóny však napriek malému počtu účastníkov prebehlo a otvárací príhovor mala hovorkyňa mesta Eva Ježovičová, ktorá uviedla, že z dôvodu trvania kampane „Do práce na bicykli“ sa sprístupňuje cyklistom námestie až do 11.6. Kampaň bude prebiehať počas celého mája a novinkou je, že okrem firiem sa tento rok môžu prihlasovať aj študenti stredných škôl, ktorí majú viac ako 15 rokov. Čas na registráciu majú ešte stále, a to do 5. mája.

Pozrite si v priloženej fotogalérii, ako vyzeralo otvorenie cyklosezóny vo Zvolene!

V OBRAZOCH: Počasie prekazilo otvorenie cyklosezóny
8
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM