Eva Drugdová Rôzne Správy

FOTO: Pancierový vlak dostáva nový šat. Dočká sa revitalizácie aj Višňovského park?

Maliarske práce oživujú pancierový vlak a pomaly je pripravený na oslavy SNP. Nemala by to však byť jediná obnova na tomto mieste.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Pancierový vlak dostáva nový šat. Dočká sa revitalizácie aj Višňovského park?
11
Galéria
Zdroj: Mesto Zvolen

Každý Zvolenčan istotne vie, že dominantou Višňovského parku je maketa pancierového vlaku Hurban, zhotoveného pre operácie v bojoch v SNP. Originálny pancierový vlak Hurban bol postavený počas Slovenského národného povstania vo zvolenských železničných dielňach.

Ak ste si tam v uplynulých dňoch boli posedieť alebo ste sa prešli po parku, mohli ste na vlaku postrehnúť maliarske práce. Robotníci ho vynovujú a veru už to aj potreboval.

„Vzhľadom na stav pancierového vlaku bola položka na jeho úpravu zaradená do tohtoročného rozpočtu. Cieľom bolo, aby bol vlak v poriadku najneskôr pred oslavami Slovenského národného povstania,“ uviedla pre spravodajský portál Zvolen 24 hovorkyňa mesta Eva Ježovičová.

Oživenie parku

Zvolenčania môžu byť spokojní a majú sa opäť čím popýšiť. Neraz sa však v súvislosti so spomínaným parkom objavujú sťažnosti. Nachádza sa blízko železničnej stanice a často ho navštevujú neprispôsobiví občania, ktorí ničia a znečisťujú jeho areál. Mesto však plánuje aj postupnú obnovu parku, čo by prispelo k jeho skrášleniu.

Ako uviedla Eva Ježovičová, v súvislosti s Višňovského parkom dalo mesto spracovať projektovú dokumentáciu na jeho revitalizáciu. Tá by mala nadviazať na čiastočnú rekonštrukciu parku z predchádzajúceho obdobia.

„Revitalizácia by mala riešiť chodníky, osvetlenie, verejnú zeleň, schody a pod. Zároveň sa uchádzame o grant z európskych fondov, ktorý by riešil aj priestory okolo železničnej stanice. Ak by sa mestu podarilo tento grant získať, celé územie vstupu do mesta, ktoré začína práve železničnou stanicou, by tak získalo úplne novú tvár,“ dodala hovorkyňa mesta.

V priloženej galérii si môžete pozrieť maliarske práce na pancierovom vlaku!

V OBRAZOCH: Obnova pancierového vlaku vo Zvolene
11
Galéria
Zdroj: Mesto Zvolen
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM