Nicole Regecová Iné športy Iné športy

FOTO: Parádny úspech na šampionáte vo fitness: Zvolen má malé majsterky sveta!

Medzi 131 súťažiacimi z 11 krajín prerazili aj deti spod Pustého hradu. Znovu dokázali, že vo fitness sú naozajstnou špičkou, a to v celosvetovom merítku. Ako sa im darilo?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Parádny úspech na šampionáte vo fitness: Zvolen má malé majsterky sveta!
Zdroj: Tanečná škola ZuzanyNiščákovej

Nedávno sa v srbskom Novom Sade konali Majstrovstvá sveta v detskom fitness. Historicky išlo o súťaž s najväčším počtom súťažiach svojho druhu. Naša krajina potvrdila svoje kvality. Voľné zostavy detí zo Slovenska vynikali kreativitou, myšlienkou, kostýmami i samotným prevedením do najmenšieho detailu.

Účasť na Majstrovstvách sveta si na základe výsledkov predchádzajúcich súťažiach a Majstrovstiev Slovenska vybojovalo až deväť detí spod Pustého hradu. Tie reprezentovali mesto veľmi úspešne. Zo zvolenského klubu F.R.E.S.H. sa Majsterkou sveta vo svojej kategórii stala Katarína Kuzmová (7). Pre ňu to bola prvá medzinárodná súťaž vôbec. Zabodovala aj Zvolenčanka Nelli Novodomská (nie je členkou F.R.E.S.H.), ktorá vo svojej kategórií taktiež vyhrala najvyšší titul majsterky.

Bronzové medaily vo svojich kategóriách získali Katarína Dvorská (z 20 súťažiacich), Daniela Korečková (z 21 súťažiacich), Emma Čábyová (z 29 súťažiacich) a Damián Korečko (zo 7 súťažiacich). Umiestnenia dosiahli aj Ľubomír Kútnik, ktorý sa tešil z pohárového umiestnenia na finálovom 6. mieste a Linda Urdová na 9. mieste. Za všetkými úspechmi klubu F.R.E.S.H. stojí známa zvolenská trénerka Zuzana Niščáková.

Ako deti v rozhovoroch uviedli, príprava na majstrovstvá sveta bola veľmi náročná. Podľa niektorých dokonca tvrdá. Mladí športovci trénovali každý deň, niektoré dni aj dvojfázovo. Potrebná bola aj úprava stravy v podobe vylúčenia sladkostí, sladkých nápojov, bieleho pečiva či vyprážaných jedál a pridanie tých zdravších jedál.

Čítajte tiež:

FOTO: Zvolenčanka majsterkou Európy: Vďaka športu mám viac, než som musela obetovať

Skúsený zvolenský tréner Rudo radí: 5 tipov na zdravé raňajky!

Na Majstrovstvách sveta v detskom fitness Zvolen zahviezdil
15
Galéria
Zdroj: Eastlab tím
Zdroj: Tanečná škola ZuzanyNiščákovej
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM