Jakub Forgács Samospráva

FOTO: Projekt za takmer 100 000 eur. Vo Zvolene pribudnú nové polopodzemné kontajnery

Kontajnery, v ktorých odpad toľko nezapácha a ktoré sú príťažlivé aj navonok. Kedy by ich mohli začať využívať Zvolenčania?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Projekt za takmer 100 000 eur. Vo Zvolene pribudnú nové polopodzemné kontajnery
2
Galéria
Zdroj: Mesto Zvolen

Zvolen v roku 2014 prišiel s pilotným projektom polopodzemných kontajnerov. Riešenie sa osvedčilo a mesto dnes buduje ďalšie. Sklo, papier, plasty, kov a zmesový zmiešaný odpad – päť kontajnerov, z ktorých viac než polovica ich veľkosti leží pod zemou. Šetria miesto, sú estetické, aj praktické. Tak vyzerá vôbec prvé stojisko kontajnerov vo Zvolene pri mestskom úrade.

„Vybudovali sme vzorové stanovisko na skúšku, aby sme v praxi nechali obyvateľov odskúšať si ho. Ukázalo sa, že kontajnery sú obľúbené a odpad do nich nosia aj obyvatelia, ktorí nebývajú bezprostredne vedľa stojiska. Navyše kvalita triedenia je vyššia,“ hovorí Jozef Pivka zo spoločnosti Marius Pedersen, ktorá kontajnery v roku 2014 v spolupráci s mestom bezplatne vybudovala.

Mesto má už od roku 2010 celý projekt na ďalšie stojiská hotový a nasledujúce roky čakalo na financie. Spolu 97 680 eur bude stáť päť nových stojísk polopodzemných kontajnerov, ktoré teraz vznikajú na uliciach Štefánikova ul., V. P. Tótha, Družstevná ul. a Kozáčekova ul.

Pozrite si polopodzemné kontajnery v priloženej fotogalérii!

V OBRAZOCH: Vo Zvolene pribudnú nové polopodzemné kontajnery
2
Galéria
Zdroj: Mesto Zvolen
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM