Jakub Forgács Rôzne Správy

FOTO: Radvanský jarmok v plnom prúde. Centrum Bystrice zaplnili stánky a kolotoče

Podujatie roka je tu! Pod Urpínom sa koná už 360. Radvanský jarmok. Vybrali sme sa zachytiť pre vás jeho atmosféru.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Radvanský jarmok v plnom prúde. Centrum Bystrice zaplnili stánky a kolotoče
41
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

V Bystrici odštartoval 360. Radvanský jarmok, ktorý potrvá až do nedele. Počas nadchádzajúcich dní sa Bystričania, ale aj cezpoľní návštevníci môžu tešiť na bohatý program. Na pozore by sa však mali mať vodiči, keďže s jarmokom súvisia aj viaceré dopravné obmedzenia v centre mesta.

Bystricu postupne zapĺňali stánky a kolotoče už v predchádzajúcich dňoch. Návštevníci sa však vo veľkom vybrali do centra až vo štvrtok, kedy sa otvorili prvé stánky a do pohybu sa dali aj kolotoče. Centrum bolo plné aj v piatok okolo obeda, no najväčší nápor návštevníkov sa očakáva až podvečer, kedy odštartuje program.

Na ľudí, ktorých pritiahol jarmok, čakajú desiatky stánkov s obľúbenými dobrotami ako sú burčiak, klobásky, či plnené langoše. Nechýbajú ani predajcovia medovníkov, tradičných varešiek či ďalší remeselníci, ktorí k Radvanskému jarmoku už nezamenitelne patria. Do mesta pod Urpínom sa ich ohlásilo okolo 250 nielen zo Slovenska, ale i z Česka, Maďarska, Poľska, Bulharska, Srbska a Ruska.

Na svoje si prídu aj mladší, ktorí si môžu užiť najrôznejšie atrakcie od narážacích autíčok, húsenkových dráh, až po centrifúgy a adrenalínové kolotoče. Nájsť ich môžu hneď na niekoľkých miestach od Námestia Slobody až po nákupné centrum Europa.

Pozrite si v priloženej fotogalérii, ako sme pre vás zachytili atmosféru 360. Radvanského jarmoku!

V OBRAZOCH: Atmosféra 360. Radvanského jarmoku zachytená na fotkách
41
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM