Správy

FOTO: Rytiersky súboj aj dobové remeslá. Na Zvolenskom zámku sa bolo na čo pozerať

Na zámku začalo svoju púť nové podujatie Zabudnuté remeslá. Toto všetko počas neho čakalo na návštevníkov...

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Rytiersky súboj aj dobové remeslá. Na Zvolenskom zámku sa bolo na čo pozerať
9
Galéria
Zdroj: TASR

Stovky ľudí zavítali počas víkendu na nultý ročník podujatia Zabudnuté remeslá, ktoré pilotne začala na nádvorí Zvolenského zámku v spolupráci s mestom Zvolen a Slovenskou národnou galériou organizovať Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Stredné Slovensko. Podujatie bolo zamerané na prezentáciu historických remesiel, dobovú kuchyňu a ponuku malých vinohradov a pivovarov.

„Máme tu napríklad dobovú zbroj, luky a meče, výrobcu tradičných fajok, koženej obuvi, ale súčasťou je aj bohatý kultúrny program s koncertom Diabolských huslí a vystúpením míma Miroslava Kasprzyka,“ uviedol počas podujatia výkonný riaditeľ OOCR Stredné Slovensko Jiří Pěč. Pre deti boli k dispozícii zábavná rytierska dráha a hľadanie stužiek s pasovaním za malých rytierov.

Počas víkendu návštevníkov podujatia zabávali kompánia historického šermu a sokoliarstva zo Zvolena Vir Fortis a aj združenie Priaznivci Pustého hradu a historická kapela a tanečná skupina. „Je tu tiež farma Hiadlovských a Kráľovská čokoláda, ktorá sa dostala aj na anglický kráľovský dvor,“ doplnil Pěč.

Nedeľný program začal od 9:00 ekumenickou omšou. Popri rytierskej dráhe a škole tancov predviedli svoje umenie aj sokoliari. Program ukončil lukostrelecký turnaj.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z podujatia Zabudnuté remeslá!

V OBRAZOCH: Zabudnuté remeslá na Zvolenskom zámku
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM