Nicole Regecová Samospráva

FOTO: Špatia a zaberajú parkovacie miesta. Staré vraky áut zo Zvolena postupne miznú

Mnohým Zvolenčanom ležia staré autá v žalúdku. Nielen, že robia problémy vodičom, ale často spôsobujú aj znečistenie. Policajti preto konajú!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Špatia a zaberajú parkovacie miesta. Staré vraky áut zo Zvolena postupne miznú
Zdroj: Mestská polícia Zvolen

Jednou z úloh mestskej polície je zabezpečovať poriadok v meste a ochraňovať životné prostredie. Preto zvolenskí muži zákona začali odstraňovať z mesta vraky vozidiel.

„Od začiatku roka 2016 eviduje na území mesta Zvolen celkovo 23 starých vozidiel, z toho 16 sa už podarilo odstrániť a sedem ostáva v riešení. Až 90% z celkového počtu vrakov polícia eviduje a rieši na základe vlastného zistenia počas hliadkovej činnosti v jednotlivých okrskoch mesta, na ostatné upozornili občania,“ tvrdí náčelník mestskej polície Juraj Chabada.

Podľa Chabadu staré vozidlá zaberajú miesta na parkovanie, narúšajú estetický vzhľad mesta a v mnohých prípadoch spôsobujú znečistenie životného prostredia: „Postup, ktorý vedie k odstráneniu starého vozidla z verejného priestranstva je pomerne zdĺhavý proces, ktorý podlieha zákonu o odpadoch. Za staré vozidlo je spravidla považované vozidlo, ktoré je nepojazdné, nemá evidenčné čísla, nemá platnú technickú alebo emisnú kontrolu.“

Čítajte tiež:

Prvý kandidát na predsedu kraja: Na miesto Kotlebu si trúfa poslanec mestského zastupiteľstva

Polícia: Ján (14) a Marek (17) na zvolenskej ulici lúpežne prepadli dvoch chlapcov

FOTO: Mestská polícia odstraňuje staré vraky vozidiel
2
Galéria
Zdroj: Mestská polícia Zvolen
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM