Eva Drugdová Rôzne Správy

FOTO: V Kováčovej odštartovali športové hry. Lákadlami Opatovský aj Lúčnica

Športové hry v Kováčovej sa nesú v znamení niekoľkých výročí. Okrem zápolenia je súčasťou hier aj atraktívny kultúrny program.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: V Kováčovej odštartovali športové hry. Lákadlami Opatovský aj Lúčnica
4
Galéria
Zdroj: TASR

V duchu niekoľkých významných výročí sa niesol štvrtkový otvárací ceremoniál 30. športových hier Národného rehabilitačného centra v Kováčovej pri Zvolene. Okrúhle jubileum oslavujú tento rok nielen samotné hry, ale aj Národné rehabilitačné centrum, ktoré otvorili v septembri pred 30 rokmi. No a 70 rokov tento rok oslávil aj zakladateľ centra Myrón Malý

„Aktuálne sa u nás lieči 190 ľudí, do súťaží športových hier sa pritom zapojí zhruba 170, čo je neskutočné číslo. Veľmi nám pri tom pomáha paralympijský výbor. Dá sa totiž povedať, že až polovica slovenských paralympionikov sa stretla prvý raz so športom práve v našom centre,“ povedala riaditeľka Národného rehabilitačného centra Oľga Zábojníková. Paralympionici sú podľa nej veľkými motivátormi aj pre ostatných pacientov centra.

Vo štvrtok a v piatok sa bude súťažiť zhruba v 15 disciplínach. Pacienti sú do súťaží zaradení podľa diagnóz, zdravotného hendikepu či stupňa postihnutia. Jednou z najatraktív­nejších súťaží je slalom vozíčkarov, ale aj preteky vozíčkarov na 1000 a 2000 metrov. K obľúbeným disciplínam patria aj hod šípkami či oštepom.

Okrem športovania je súčasťou hier aj bohatý kultúrny program. Predstavia sa na ňom napríklad Robo Opatovský, Peter Cmorík aj Lúčnica. Vo štvrtok popoludní popoludní sa uskutoční aj symbolická jazda na bicykli nazvaná Športový deň Radovana Kaufmana.

V priloženej galérii si môžete pozrieť fotky zo športových hier!

V OBRAZOCH: Športové hry v Kováčovej
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM