Eva Drugdová Kultúra

FOTO: Veľkolepý štart prázdnin na Zlatom Potoku. Vivat vakácie bavili Zvolenčanov

Letné prázdniny na zvolenskom sídlisku začali s vydarenou akciou, ktorej sa tešili najmä deti. Na Zlatom Potoku to naozaj žilo. Veď pozrite sami!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Veľkolepý štart prázdnin na Zlatom Potoku. Vivat vakácie bavili Zvolenčanov
19
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk

Uplynulý víkend mohli ratolesti Zvolenčanov zažiť obrovskú dávku zábavy na podujatí Vivat vakácie, ktoré sa konalo na Zlatom Potoku v areáli základnej školy. Počasie akcii prialo, a tak sa deti mohli v sobotu podvečer poriadne vyšantiť. Pri bohatom programe, ktorý na ne čakal, mnohí zabudli na čas a bavili sa do večera. Tí väčší aj dlhšie.

Malí športovci sa hneď chopili lôpt či hokejok a vybehali sa pri hre a rôznych súťažiach. Zaujalo ich tiež dopravné ihrisko, na ktorom si mohli overiť svoje vedomosti z premávky a zajazdiť si na bicykloch a kolobežkách. No a kto nemal dosť, tak sa vyskákal na nafukovacom hrade. „Sme tu prvýkrát a som rada, že sme prišli. Deti sa naozaj vybláznia,“ prezradila Lenka zo Zlatého Potoka.

Šermovanie skúsili aj deti

Pre tých najmenších boli pripravené rôzne stanovištia, kde sa mohli zahrať, poskladať puzzle, niečo si namaľovať a vytvoriť. Zaujímavé pre nich bolo kreslenie po malej Fiatke, čo inokedy len tak nemôžu. Čo však upútalo nielen deti, ale aj dospelých, boli sokoliari a skupina historického šermu Ricasso so svojou ukážkou. No a tá radosť potom, keď si aj tí menší mohli vyskúšať šermovanie, stála naozaj za to. Dospelí sa skôr chytili lukostreľby, keďže to bolo o čosi náročnejšie.

Program na pódiu tiež nezaostával. Divadlo na hojdačke predviedlo rozprávku Na zemi, dobre mi, ktorú deti s údivom sledovali a zapájali sa do aktivít. Večerný scenár bol už skôr pre dospelých, prípadne tých, ktorí ešte neodpadli od únavy. Svoj temperament a eleganciu predviedli tanečníci štandardných a latinskoamerických tancov Faber dance team a v podaní kapely Definitívum zazneli piesne Jara Filipa a Deža Ursínyho.

V priloženej galérii si môžete pozrieť zábery z vydarenej akcie Vivat vakácie!

V OBRZOCH: Vivat vakácie na zvolenskom sídlisku pritiahli malých aj veľkých
19
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM