Eva Drugdová Rôzne Správy

FOTO: Veľký deň zvolenských maturantov. Na gymnáziu skladali skúšku dospelosti

Niektorí študenti sa tento týždeň vystriedajú pri zelenom stole. Ústne maturity sa už začali na viacerých školách a medzi prvými sú aj zvolenskí gymnazisti.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Veľký deň zvolenských maturantov. Na gymnáziu skladali skúšku dospelosti
12
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk

Definitívna bodka za štúdiom na strednej škole je ústna maturita. Jej neklamnými znakmi sú pekne oblečení mladí ľudia so zelenými stužkami, ktorých v tieto májové dni môžeme stretnúť nielen na tablách v uliciach nášho mesta. Ústne maturity sa konajú na stredných školách v odlišných termínoch. Medzi prvými školami je aj Gymnázium Ľudovíta Štúra, na ktoré sme zavítali.

Študenti sa teraz veru zapotia. Minulý týždeň sa snažili ešte dobehnúť, čo sa dá a všetko si zopakovať. No ani sa nenazdali a maturity sú tu. Niektorí už majú väčšinu za sebou, no iní ešte stále tŕpnu, ako to dopadne. Ako nám viacerí potvrdili, stres veru majú. Maturanti sa s ním vyrovnali tak, že sa dobre pripravili. Iní nechávajú všetkému voľný priebeh.

„Mal som stres, ale už je to lepšie. Po prvej odpovedi opadol. Mám už za sebou biológiu, chémiu a slovenčinu. Ešte ma čaká angličtina. Najviac som sa bál chémie, ale dopadlo to snáď dobre. Výsledky ešte neviem,“ prezradil nám Matej.

Pre každého študenta je strašiakom niečo iné a na to sa snažili iste učiť čo najviac. Tým, ktorí už majú niečo za sebou, padol kameň zo srdca a pomaly si budú môcť vydýchnuť úplne. Na chodbe sme našli v knihách skupinku študentov, ktorá sa snažila ešte čosi rýchlo zopakovať. Spokojný mohol byť zakrátko Martin, ktorý už väčšinu predmetov zvládol. „Mám za sebou už angličtinu, informatiku a slovenčinu. Informatika a angličtina ani nebola ťažká, ale na slovenčine som sa zapotil trochu viac. Najviac sa bojím matematiky,“ hovorí Martin.

Študentka Michaela už dnes bude mať tiež pokoj. Čakala ju totiž len ruština. Najväčším strašiakom dievčat bola zrejme biológia, no Miška ju zvládla na jednotku. Veronika taká nadšená ešte nebola, keďže mala všetko pred sebou. „Teraz mám ruštinu. Najviac sa však obávam biológie, to je zajtra. Aj som sa ju najviac učila, no mám pocit, že nič neviem,“ obávala sa Veronika.

Podobne bol na tom aj Tomáš, na ktorého čakali ešte tri predmety. „Dnes som maturoval prvýkrát, ešte mám aj zajtra. A dnes ma čaká angličtina, tej sa bojím najviac. Mám za sebou slovenčinu a som spokojný s tým, ako dopadla,“ prezradil nám.

Pozrite si v priloženej galérii, ako prebiehali maturity zvolenských gymnazistov!

V OBRAZOCH: Maturity zvolenských gymnazistov
12
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM