Jakub Forgács Krimi

FOTO: Vo Zvolene zaberali miesta vodičom. Z ulíc odstránili desiatky vrakov

Problém s parkovaním trápi aj Zvolen. Mestskí policajti sa však činili aj pri odstraňovaní starých vozidiel, ktoré zaberali parkovacie miesta!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Vo Zvolene zaberali miesta vodičom. Z ulíc odstránili desiatky vrakov
4
Galéria
Zdroj: Mestská polícia Zvolen

„Medzi hlavné úlohy mestskej polície patrí ochrana verejného poriadku a ochrana životného prostredia. V súvislosti s ochranou životného prostredia sa mestská polícia aktívne spolupodieľa na procese odstraňovania starých vozidiel z ulíc mesta, ktoré ohrozujú alebo poškodzujú životné prostredie, prípadne narúšajú estetický vzhľad mesta, sú väčšinou dlhodobo nepojazdné a zaberajú miesta na parkovanie,“ uviedol Juraj Chabada, náčelník Mestskej polície Zvolen.

„V roku 2016 mestská polícia evidovala na území mesta Zvolen celkovo 34 starých vozidiel, z toho 31 sa podarilo odstrániť a tri ostávajú v riešení. Dve staré vozidlá, ktorých držitelia nerešpektovali výzvu mesta na ich odstránenie, boli odtiahnuté a umiestnené na určené parkovisko. O osude týchto vozidiel rozhodne príslušný orgán štátnej správy odpadového hospodárstva. Tieto vozidlá budú buď zošrotované, alebo sa ich vlastníkom stane štát,“ pokračoval náčelník.

Ako ďalej uviedol Chabada, postup, ktorý vedie k odstráneniu starého vozidla z verejného priestranstva je pomerne zdĺhavý proces, ktorý podlieha viacerým právnym predpisom, kde je potrebné dodržať zákonné lehoty, ako napríklad zákon o odpadoch, alebo zákon o správnom konaní. „V tejto súvislosti pokračujeme v procese očisťovania nášho mesta od vrakov motorových vozidiel a iného odpadu na verejných priestranstvách,“ do­dal.

Pozrite si zábery z odstraňovania vlakov zo zvolenských ulíc!

V OBRAZOCH: Zo zvolenských ulíc odstránili desiatky vrakov
4
Galéria
Zdroj: Mestská polícia Zvolen
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM