Barbara Dallosová Krimi

FOTO z miesta hromadnej nehody na R1: Až 7 posádok prežilo desivé momenty!

Hromadná dopravná nehoda na R1 niekoľko hodín odstavila jazdný pruh frekventovanej cesty. Podľa polície sa zrazilo sedem áut, dvoch ľudí prevážali do nemocnice.

Ilustračný obrázok k článku FOTO z miesta hromadnej nehody na R1: Až 7 posádok prežilo desivé momenty!
Zdroj: Policajný zbor SR

O hromadnej nehode (26.11.), ktorá podľa polície uzavrela jeden jazdný pruh smerom zo Banskej Bystrice na Bratislavu, sme vás už informovali.

Ako potvrdila krajská policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová, krátko po šiestej ráno došlo na rýchlostnej ceste R1 v smere od Žiaru nad Hronom na Žarnovicu k dvom dopravným nehodám, pri ktorých došlo k zrážke 7 motorových vozidiel.

Zranených prevážali do Žiaru

Podľa slov hovorkyne Banskobystričan (53) na Škode Octavii dostal šmyk v zákrute, pričom sa auto stalo neovládateľným a narazilo do zvodidiel vpravo a vľavo a zostalo stáť v ľavom jazdnom pruhu. Ako Petrovičová pokračovala, následne vodič automobilu KIA Sorento v snahe zabrániť zrážke strhol vedenie, tiež dostal šmyk a narazil do ľavých zvodidiel a takisto zostal stáť v ľavom pruhu.

,,Následne do vozidla Škoda Octavia narazili ďalšie dve vozidlá, a to Škoda Octavia a Citroen C5. Vodič vozidla Citroen C5 narazil aj do jazdnej súpravy idúcej v pravom jazdnom pruhu zloženej z ťahača zn. Volvo s návesom. Dve osoby sa ľahko zranili a boli prevezené do nemocnice v Žiari nad Hronom. Škoda ktorá na vozidlách a zvodidlách vznikla je odhadnutá takmer na 42 000 eur," hovorí o ďalších udalostiach Petrovičová a dodáva, že alkohol u vodičov zistený nebol.

O chvíľu ďalšia rana

Podľa policajnej správy došlo vzápätí na to k ďalšej dopravnej nehode, pri ktorej sa zrazili dve autá. ,,Došlo k zrážke vozidla Škoda Octavia, ktoré šoféroval 59-ročný vodič z Banskej Bystrice a Jaguár S type, ktoré šoféroval 44-ročný vodič zo Slovenskej Ľupče. Pri dopravnej nehode nedošlo k žiadnym zraneniam a alkohol u vodičov zistený nebol. Škoda ktorá na vozidlách vznikla je odhadnutá na 7 000 eur," dodala hovorkyňa s tým, že obe nehody polícia vyšetruje.

Hromadná nehoda na R1: Zrazilo sa až 7 áut
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM