Stanislav Černák Šport

FOTO: Záverečné preteky Carety v tomto roku? Medailová žatva!

Pretekári KVŠ Careta pri TU vo Zvolena zakončili skvelý rok 2013 dvoma vianočnými pretekmi, Vianočným trojbojom a Vianočnou cenou o pohár Zvolena. Prvý sa konal v Bratislave a druhý v Banskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Záverečné preteky Carety v tomto roku? Medailová žatva!
Zdroj: Dnes24.sk

Mini výprava siedmich plutvových plavcov z KVŠ Careta Zvolen sa najskôr zúčastnila v Bratislave na Vianočnom trojboji. Na Pasienkoch bojovali najlepší plutvoví plavci zo všetkých slovenských klubov v disciplínach 50m PP (plávanie s monoplutvou), 100m PP a 100m BF (plávanie s klasickými plutvami). Z pretekárov spod Pustého hradu z Carety sa v trojboji (súčet bodov zo všetkých troch discisplín) z víťazstva vo svojich vekových kategóriách tešili, Hanka Vasilová a Barbora Pálková. Z chlapcov sa darilo Michalovi Vasilovi, ktorý v kategórii D obsadil celkové druhé miesto.

O pohár Zvolena

Ďalším podujatím bol už 27. ročník Vianočnej ceny o pohár Zvolena v Banskej Bystrici. Na Štiavničkách sa zišli plutvoví plavci z pätnástich klubov zo Slovenska (8), Česka (5), Litvy (1) a Srbska (1). Viac ako 200 pretekárov sa snažilo vyplávať aspoň jednu z množstva medailí v disciplínach PP, BF a RP (rýchlostné plávanie pod vodou) a získať čo najviac bodov do celkového hodnotenia klubov. „Careťákom“ sa v silnej konkurencii podarilo vyplávať 47 individuálnych medailí, 7 pódiových umiestnení v štafetách a 19 384 bodov, čo im v celkovom hodnotení stačilo na šieste miesto. Víťazom sa stal klub KVŠ Laguna Nový Jičín z Česka (1. Laguna NJ 28 572 b., 2. Uhlomost-Sport 24 215 b. obaja Česko, 3. Delfín Žilina 21 572 b…6. Careta Zvolen 19 384 b., 7. Calypso Zvolen 17 898).

Najúspešnejšia Vasilová

Najúspešnejšou pretekárkou z KVŠ Careta Zvolen bola Hanka Vasilová, ktorá vo svojich posledných pretekoch vo vekovej kategórii E0 získala nielen štyri zlaté a jednu striebornú medailu , ale navyše na trati 100m BF zaplávala časom 1:09.88 nový najlepší slovenský výkon v danej kategórii. V taj istej kategórii si prvé zlaté medaily vyplávala aj Hanka Hudáková a pridala k nim aj jedno striebro. Spolu s nimi sa tešila aj Ľubomíra Sopková zo zisku striebra a bronzu.

Kompletnú sadu medailí si v kategórii E vyplávala Victoria Mináčová. Tri bronzové cenné kovy si vybojoval Daniel Michalčák. Striebro sa ušlo Jakubovi Pálkovi a Eve Bednárikovej, ktorá pridala ešte aj jeden bronz. V kategórii D si na svoje konto pripísali po štyri medaily Barbora Pálková a Michal Vasil. Pre jednu striebornú a dve bronzové medaily si v Banskej Bystrici doplávala Zuzana Nulíčková. Samuel Tóth dvakrát a Tadeáš Madlen raz finišovali v „déčku“ na treťom mieste.

Darilo sa aj ostatným

Ďalšie medaily si vybojovali pretekári v kategórii C. Zuzana Erteľová zvíťazila, Gabriela Michalčáková skončila druhá a dvakrát tretia, Zuzana Hrašková dvakrát druhá, Ladislav MALČEK dvakrát tretí. Veronika Hofbauerová súťažila ako jediná z Carety v kategórii B (16 – 17 r.) a podarilo sa jej získať zlato, striebro a bronz.

V najstaršej vekovej kategórii A (18+) úspešne Caretu reprezentovali Miroslav Chomut, ktorý bol dvakrát druhý a Martin Andreánsky si vyplával jednu medailu so strieborným leskom.

Samozrejme, darilo sa aj štafetám. Na 4×200m PP sa štafeta dievčat v kategórii B v zložení Pálková, Nulíčková, Michalčáková, Hofbauerová a chlapcov v kategórii E v zložení Matej D., Hraško, Pálka, Michalčákumiestnila zhodne na druhom mieste. Na 4×100m sa podarilo zvíťaziť štafetám v kategórii E (Pálka, Matej D., Tóth Š., Michalčák), v kategórii D (Tóth S., Madlen, Mináčová, Vasil), druhé miesto obsadili dievčatá v kategórii B (Pálková, Michalčáková, Hrašková, Hofbauerová), tretie v kategórii D (Davidová, Nulíčková, Hanzelová, Šimková) a (Madlenová, Liptáková, Di Capua, Hraško).

Foto: Archív klubu

Záverečné preteky Carety v tomto roku
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM