Nicole Regecová Samospráva

FOTO: Zvolen navštívila europoslankyňa Žitňanská: Čo ju pritiahlo pod Pustý hrad?

V meste sme zažili vzácnu návštevu. Zavítala k nám europoslankyňa a nie náhodou. Stačilo, aby si prečítala noviny a bola rozhodnutá!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Zvolen navštívila europoslankyňa Žitňanská: Čo ju pritiahlo pod Pustý hrad?
Zdroj: Mesto Zvolen

Poslankyňu Európskeho parlamentu Janu Žitňanskú prilákali do Zvolena nedávno publikované správy o zriadení chráneného pracoviska na tunajšej mestskej polícii. Štyri zdravotne postihnuté osoby pracujú pri monitorovacom kamerovom systéme už takmer mesiac.

„Pracovisko som sa rozhodla navštíviť hneď, ako som si v novinách prečítala o jeho otvorení. Práve sociálna oblasť je mojou prioritou a ja si vážim každú organizáciu, ktorá dokáže pomôcť ľuďom so zdravotným postihnutím. Zvolenská samospráva pracuje v tomto smere naozaj výborne,“ zhodnotila účel svojej návštevy europoslankyňa.

Europoslankyňa neprišla sama. Pracovisko si obzrela aj komisárka pre osoby so zdravotným postihnutím Zuzana Stavrovská. Práve v jej kompetencii je ochrana záujmov hendikepovaných, so svojimi problémami sa na ňu obracajú ľudia s celého Slovenska. „Teším sa, že vo Zvolene nemusím riešiť sťažnosti. Naopak, prišla som sa pozrieť ako sa dá ľuďom pomôcť, keď sa chce. To, čo dokázalo urobiť vedenie mesta a mestskej polície vo Zvolene pre zdravotne postihnutých je chvályhodné,“ uviedla najvyššia ochrankyňa ich práv na Slovensku.

Primátorka Lenka Balkovičová na margo zriadenia chráneného pracoviska povedala, že v konečnom dôsledku ide o výhru pre každú stranu: „Zdravotne postihnutí majú prácu, ktorú by inak hľadali veľmi ťažko. Cez kamerový systém dohliadajú na dodržiavanie verejného poriadku v meste, čo doteraz robili policajti. Tí teda môžu zasahovať priamo v uliciach. Verím, že tento projekt napomôže k zaisteniu bezpečnosti v našom meste.“

Čítajte tiež:

Zvolenčania nebudú mať o zábavu núdzu. Urobte si program na víkend s našou ponukou

Historický unikát na leteckých dňoch na Sliači: Návštevníci uvidia Mig-15 z roku 1955

Návšteva europoslankyne Žitňanskej v OBRAZOCH
12
Galéria
Zdroj: Mesto Zvolen
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM