Eva Drugdová Rôzne Tlačové správy

FOTO: Zvolenčania priložili ruku k dielu. Na Západe upratovali mladí i dôchodcovia

Veľké upratovanie mesta pri príležitosti Dňa Zeme neobišlo ani Zvolen. Ako prebiehalo na sídlisku Západ?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Zvolenčania priložili ruku k dielu. Na Západe upratovali mladí i dôchodcovia
16
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu sa Zvolenčania zišli, aby vyčistili a skrášlili svoje okolie. Veľké upratovanie prebiehalo na troch rôznych miestach, a to na sídlisku Západ, na Borovej Hore a veľkou akciou bolo aj čistenie Hrona a oprava chodníka na Peťušu. Organizátori mohli byť spokojní, pretože účastníkov bolo požehnane. Pozreli sme sa, ako prebiehala akcia na sídlisku Západ.

Hoci sobotné ráno nebolo pre sychravé počasie na brigádu ideálne, našli sme na sídlisku Západ mnoho dobrovoľníkov, ktorí sa chopili vriec a hrablí a čistili svoje okolie od smetí a lístia. S účasťou občanov bola veľmi spokojná Alžbeta Staníková, predsedkyňa výboru mestskej časti Západ. „Myslela som, že ani toľko nepríde kvôli počasiu, ale vidíte, nakoniec sa nám to podarilo," prezradila Staníková.

Ako sme sa dozvedeli od poslankyne, na základe vyhlásených projektov, obyvatelia požiadali o výsadbu v rámci skrášľovania svojho okolia. Zakúpili sa sadeničky a občania si vytvárali malé záhradky. Do projektu sa zapojili štyri ulice, pričom Imatra to zvládla vysadiť už pred Dňom Zeme. V sobotu ale pokračovalo sadenie na ulici Voljanského, Tulskej a Novozámockej a niečo sa vysadilo aj v občianskom centre OKO.

Okrem sadenia sa samozrejme čistili verejné priestory. „Ráno prišli obyvatelia na základe našej výzvy, zobrali si vrecia a každý si vyčistil v rámci Dňa Zeme svoju ulicu,“ povedala Staníková.

Do upratovania sídliska Západ sa zapojili seniori z Klubu dôchodcov, ale potešujúce bolo, že sme medzi účastníkmi našli aj mladých ľudí, ktorí dbajú o svoje sídlisko a uvedomujú si, že po zime treba Zvolen vyčistiť. „Myslím si, že je dôležité, aby sa ľudia na takýchto prospešných podujatiach zúčastňovali a tak si trošku skrášlili okolie,“ povedal Michal. Na záver čakala dobrovoľníkov odmena v podobe občerstvenia.

Pozrite si fotografie z čistenia sídliska Západ v priloženej fotogalérii!

V OBRAZOCH: Západniari v akcii. Pustili sa do veľkého upratovania
16
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM