Eva Drugdová Rôzne Správy

FOTO: Zvolenčania sa konečne dočkali. Fontána na námestí už opäť strieka

Fontána na Námestí SNP je po rozsiahlej oprave spustená. Zvolenčania si tak pri nej počas letných dní budú môcť opäť posedieť. Zatiaľ však funguje len v skúšobnom režime.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Zvolenčania sa konečne dočkali. Fontána na námestí už opäť strieka
8
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk

Ak ste sa v uplynulých dňoch prešli po zvolenskom námestí, mali ste možnosť zažiť našu fontánu v plnej kráse. Opäť totiž láka mnohých ľudí a v horúcich dňoch je príjemným ochladením. Niektorí to už aj využili a posedeli si pri nej. Najväčšiu radosť však majú deti, ktoré si v nej namáčajú ruky a hneď majú úsmev na tvári. Bude fontána aj naďalej plne funkčná?

Ako nás nedávno informovala hovorkyňa mesta Eva Ježovičová, išlo o zložitejšie poškodenie a bola potrebná výmena celého systému. „Rozsiahle poškodenie fontány bolo odstránené v priebehu uplynulého týždňa,“ povedal pre spravodajský portál Zvolen 24 Martin Svatuška, referent pre styk s verejnosťou. Počasie jej spusteniu opäť praje a budeme si ju môcť užiť. Môže sa však stať, že ju ešte v nasledujúcich dňoch zastihnete mimo prevádzky.

„Kým sa zabehnú všetky nové technológie, voda bude striekať v skúšobnom režime, môže sa teda stať, že v najbližších dňoch v niektorých hodinách fontána nebude plne funkčná. Ide však len o dočasný stav, nasledovať bude jej úplné spustenie,“ uviedol Svatuška. Čoskoro si ju teda vychutnáme dosýtosti. Pokiaľ náhodou fontána na námestí práve nepôjde, môžete si spraviť prechádzku k Technickej univerzite, kde vás poteší novinka, fontána na dažďovú vodu":http://zvolen.dnes24.sk/…-vodu-273612.

V priloženej galérii si môžete pozrieť krásu fontány na zvolenskom námestí!

V OBRAZOCH: Krása fontány na zvolenskom námestí
8
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM