Jakub Forgács Hokej

FOTO: Zvolenčania si neustrážili vedenie. Na lídra tabuľky z Trenčína boli prikrátki

Zvolenčania doma dokázali poraziť Žilinu až po nájazdoch. V nedeľu vykorčuľovali na ľad lídra tabuľky Tipsport ligy.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Zvolenčania si neustrážili vedenie. Na lídra tabuľky z Trenčína boli prikrátki
15
Galéria
Zdroj: TASR

V úvodnej tretine sa síce oba kolektívy snažili o útočnú hru, ale obrany dominovali nad ofenzívou. Trenčínu sa šanca na otvorenie skóre núkala v presilovej hre, ale ani jednu z dvoch príležitostí nedokázali domáci hokejisti využiť. Po prestávke zaujímavých momentov pribudlo. Hostia nevyužili dve presilovky v krátkom slede a mohli pykať.

V 25. min Radivojevičova zadovka našla Bezúcha, ale ten zblízka Climieho neprekonal. Na opačnej strane mohol skóre otvoriť Hraško, lenže by musel mieriť presnejšie. Ideálna šanca dostať sa do vedenia mali vojaci v 33. min, keď hrali 105 sekúnd presilovú hru o dvoch hráčov. Žiadnu veľkú šancu si však líder vypracovať nedokázal. V 35. min sa ocitol medzi kruhmi v dobrej palebnej pozícii Drgoň, lenže Valent dobre zareagoval na jeho zakončenie. Skóre napokon otvoril Kytnár. Jeho strela sa odrazila od žrdky a brániaci hráči si ju nešťastne zrazil do prázdnej brány.

Vojaci boli pred záverečnom tretinou v neľahkej situácii a snažili sa o vyrovnanie. V 46. min presilovková strela Starostu iba tesne minula Climieho bránku a o chvíľu neskôr Ölvecký príliš podvihol puk. Dukle sa aktivita záverečnej tretine vyplatila. V 52. min šiel na trestnú lavicu Ross a Trenčania mali k dispozícii 68-sekundovú presilovku o dvoch hráčov. Tú aj využili, keď v samom závere trafil odkrytú bránku Bezúch už pri hre piatich na štyroch. Dukla rýchly obrat dokonala v 55. min. Starosta zostal nepokrytý medzi kruhmi a pomedzi nohy brankára strhol vedenie na domácu stranu. Záverečná aktivita Zvolena gól vďaka zákrokom pohotového Valenta úspešná nebola. Pri hre bez brankára spečatil domáci triumf gólom do prázdnej brány Ölvecký.

Dukla Trenčín – HKM Zvolen 3:1 (0:0, 0:1, 3:0)

  • Góly: 53. Bezúch (Varga, Starosta), 55. Starosta (Mikula, Ölvecký), 60. Ölvecký – 37. Kytnár (Drgoň)
  • Rozhodovali: Baluška, Kubuš – Synek, Junek
  • Vylúčení: 6:8
  • Presilovky: 1:1
  • Oslabenia: 0:0
  • 2670 divákov
  • Trenčín: Valent – Romančík, Starosta, Cebák, Frühauf, Holenda, Bohunický, Themár – Bezúch, Ölvecký, Radivojevič – T.Varga, Bulík, Sojčík – Gašparovič, Dlouhý, Mikula – D.Hudec, J.Pardavý ml., J.Švec – Špankovič
  • Zvolen: Climie – Ross, Drgoň, Andersons, Hraško, Wharton, Ťavoda, T.Bokroš – Kelemen, Kytnár, Matis – M.Chovan, L.Jurík, P.Šišovský – Obdržálek, Coffman, T.Török – Martin Ďaloga, V.Fekiač, Dubeň

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery zo zápasu v Trenčíne!

V OBRAZOCH: Zvolenskí hokejisti bojovali na ľade Trenčanov. Pozrite si FOTO!
15
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM