Eva Drugdová Samospráva

FOTO: Zvolenské cesty sú po zime plné výtlkov. Kde vodiči čelia najhoršej situácii?

Mnohé cesty v našom meste sú posiate dierami. Dočkajú sa Zvolenčania opráv? Pozrite, kde sa s nimi už začalo!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Zvolenské cesty sú po zime plné výtlkov. Kde vodiči čelia najhoršej situácii?
13
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk

Po zime sú niektoré cesty vo Zvolene v hroznom stave. Najhoršie sme našli na sídlisku Sekier, no s dierami nezaostáva ani Zlatý potok. Hlboké výtlky na cestách, to je podľa niektorých ľudí nebezpečný stav.

Niekoľko centimetrovú dieru sme objavili aj na Sekieri pri Základnej škole na križovatke pri Janka Alexyho a Generála Asmolova. Situácia je však zlá na viacerých miestach, napríklad aj na ulici Rudolfa Jašíka, čo môžete vidieť aj v priloženej fotogalérii. Vodiči sa tu musia vyhýbať hlbokým výtlkom, ktoré buď obídu alebo riskujú poškodenie svojho auta. A hoci na niektorých sídliskách Zvolena už prebehli rekonštrukcie, Sekierčania a obyvatelia Zlatého potoka ešte na rad neprišli.

Mesto vyčlenilo tento rok na stavebnú údržbu a výstavbu miestnych komunikácií viac ako 500 tisíc eur. Ako nám uviedla hovorkyňa mesta Zvolen Eva Ježovičová, výtlky na cestách sa opravujú každú jar a postupuje sa podľa harmonogramu. Začalo sa sídliskom Západ, pokračovalo sa Podborovou a CMZ západ.

Naa sídlisku Západ sa opravovala cesta na Kremnickej ulici a taktiež dosť frekventovaná cesta vedúca do centra mesta na Štúrovej ulici pri gymnáziu. Boli na nej naozaj niekoľkocenti­metrové diery, a to hlavne smerom ku Kauflandu. Samozrejme, naďalej prebieha celková rekonštrukcia Tulskej ulice a vodiči tu musia byť ešte pár týždňov trpezliví.

Nasledovať by mali ďalšie sídliská CMZ východ, Zlatý Potok a Sekier. „Postupne sa opravujú výtlky na všetkých sídliskách. Vítame aj podnety od občanov, ak majú pocit, že niektorá cesta si žiada opravu,“ uviedla Ježovičová.

Výtlky, ale aj opravené cesty vo Zvolene si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii!

V OBRAZOCH:Zvolenské cesty čaká oprava
13
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM