Eva Drugdová Rôzne Správy

FOTO: Zvolenské predzáhradky hýria farbami. Krása spod rúk šikovných ľudí

Zvolenčania svoje záhradky pred panelákmi každoročne zveľaďujú a skrášľujú. Tento rok tomu nie je inak. Veď pozrite sami!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Zvolenské predzáhradky hýria farbami. Krása spod rúk šikovných ľudí
23
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk

Jar je už v plnom prúde. Svedčí o tom fakt, že záhradky vo Zvolene sú v rozpuku. Ich majitelia sa o ne príkladne starajú, pričom nielen skrášľujú naše mesto, ale aj relaxujú.

Prešli sme sa ulicami dvoch zvolenských sídlisk a narazili sme skutočne na krásne predzáhradky. Boli sme na Západe, kde sme najkrajšie objavili na Novozámockej ulici, Pražskej a Šmidkeho. Inak tomu nebolo ani na Zlatom Potoku. Navštívili sme najmä ulicu Prachatickú a M. Rázusa.

Mnohí vsádzajú na pestrofarebnosť kvetov, ktoré skrášľujú ich záhradky. Nechýba však ani jednoduchosť v podobe menších krov a skalničiek. Majú svoje čaro. Pri našej prechádzke sme stretli pani Annu, ktorá sa o záhradku pravidelne stará. Nielenže si pritom odpočinie, ale teší sa, že ľudia potom obdivujú jej prácu.

Ak si chcete oddýchnuť po náročnom dni, nemusíte chodiť ďaleko. K tomu, aby ste prišli na iné myšlienky, sa stačí prejsť ulicami nášho mesta, ktoré v týchto dňoch naozaj žiaria farbami. Istotne si získajú vašu pozornosť. Pokojne sa pri nich pristavte, sadnite si na lavičku a oddychujte pri pohľade na ne.

Pozrite si v priloženej galérii krásy zvolenských predzáhradiek!

V OBRAZOCH: Krása zvolenských záhradiek
23
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM