Správy

FOTO: Zvolenskí lekári sa vzdelávali. Nemocnica obnovila celoústavné semináre

Zvolenská nemocnica v súčasnosti zamestnáva približne 120 lekárov. Vyše polovica z nich sa zúčastnila špeciálneho seminára.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Zvolenskí lekári sa vzdelávali. Nemocnica obnovila celoústavné semináre
2
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen

Nemocnica vo Zvolene pristúpila v týchto dňoch k obnoveniu celoústavných lekárskych seminárov svojich zdravotníckych zamestnancov. Cieľom je priebežne obnovovať a udržiavať získanú odbornú spôsobilosť po celý čas výkonu zdravotníckeho povolania. Manažment nemocnice sa tak rozhodol v spolupráci so Subregionálnou lekárskou komorou (SRLK) Zvolen.

Na prvom seminári sa zúčastnilo 63 lekárov. Predsedníčka SRLK Zvolen Ľudmila Lysinová vo svojom príhovore vyslovila poďakovanie za možnosť spolupodieľať sa na organizovaní seminára. Primár OAIM zvolenskej nemocnice Robert Thonhauser hovoril o manažmente predoperačnej prípravy pacienta. Odborný príspevok Jozefa Kočajdu z ORL kliniky v Banskej Bystrici bol o limitoch jednodňovej chirurgie v ORL. Seminár ukončil primár chirurgického oddelenia zvolenskej nemocnice Dalibor Panuška s prednáškou Distálna pancreatectomia.

„Sústavné vzdelávanie je pre kvalitnú prácu lekára nielen povinné, ale aj nevyhnutné,“ uviedol riaditeľ Nemocnice Zvolen Ján Belanský. Organizátori vyslovili presvedčenie že postupne bude narastať aj počet lekárov, ktorí sa na seminároch zúčastnia.

Vo zvolenskej nemocnici je ročne hospitalizovaných okolo 17 000 pacientov. V súčasnosti zamestnáva približne 120 lekárov. Ďalší seminár je naplánovaný na apríl.

V OBRAZOCH: Nemocnica Zvolen obnovila celoústavné semináre
2
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM