Jakub Forgács Hokej

FOTO: Zvolenu pretrhol víťaznú šnúru Trenčín. HKM na ľade súpera len s jedným gólom

Zvolenskí hokejisti ťahali od nového roka šnúru troch víťazstiev. Tri body preto chceli vybojovať aj pod hradom Matúša Čáka.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Zvolenu pretrhol víťaznú šnúru Trenčín. HKM na ľade súpera len s jedným gólom
10
Galéria
Zdroj: TASR

Zvolenčania si už v úvodnej minúte vybojovali presilovú hru, no vo svoj prospech ju využiť nedokázali. Gólové skóre mohol v 5. minúte otvoriť Puliš, keď bolo nariadené trestné strieľanie, Volden ale nezaváhal a puk vytesnil. Na druhej strane chýbal aj kúsok šťastia Švecovi, keď puk síce pomedzi Barošove betóny prepasíroval, ale ten sa skĺzol tesne popri tyčke. Dravá hra oboch tímov priniesla aj skrumáž pred domácim gólmanom, napokon ani Pulišova dorážka nebola úspešná. V samom závere vyslal nebezpečnú strelu z prvej spred bránky Lukáš Novák, no Volden opäť preukázal svoj majstrovský zákrok lapačkou.

Strednú časť odštartoval strelou zľava Hudec, spomedzi kruhov pridal delovku Švec. Na druhej strane to myslel dobre Klhůfek, keď spoza bránky poslal puk dopredu, no jeho spoluhráči nedokázali adekvátne zareagovať. Veľkú šancu zlikvidoval Baroš v 28. minúte Šimunovi, keď sa dokázal šikovne presunúť a zastaviť tak jeho strelu. Naopak spomedzi Zvolenčanov sa podarilo udrieť Mrázovi, ktorý spred bránkoviska posunul puk pomedzi betóny. Trenčania ale veľmi rýchlo vyrovnali, spomedzi kruhov využil vyrazenú strelu Tománek. Netrvalo dlho a vojaci sa tešili opäť, tento raz skóroval Mišenev, keď za Baroša poslal prvotne vyrazený puk.

Nebezpečnou strelou z ľavého kruhu začal záverečné dejstvo Puliš, následne však Zvolenčania poskytli domácim presilovú hru. Počas nej vypálil spoza pravého kruhu Hossa, no Baroš predviedol šikovnosť svojej vyrážačky. Spomínaný gólman bol ale v 49. minúte prikrátky na Šimuna, ktorý pálil za jazdy zľava, keď mu puk prenechal Hudec. Krátko na to sa mohol blysnúť Bezúch, no jeho i Baginovo zakončenie už Baroš vychytal. Záverečná časť patrila jednoznačne Dukle, po množstve šancí, ktoré v bránke neskončili, prišla na rad ale Hossova delovka, ktorá znamenala zmenu skóre na konečných 4:1.

Hlasy po zápase

Ján Kobezda, tréner Trenčína: „Prvú tretinu sme nezačali úplne ideálne, hrali sme ľahkovážne, naivne a robili sme chyby. Po nej sme to museli zmeniť a myslím, že sme sa z toho i dostali. Síce sme dostali prvý gól, ale možno sme mali viac z hry a držali sme puk u súpera v pásme. Verili sme, že sa nám to podarí otočiť a aj sa do konca druhej tretiny podarilo. V tej záverečnej sme si už išli za svojím, chalani ukázali veľké srdce a vôľu po víťazstve.“

Milan Staš, tréner Zvolena: „V prvej tretine to bol z oboch strán opatrný hokej. Vytvorili sme si aj nejaké šance, ale výborný domáci gólman bol proti a všetko chytil. Hoci sme v priebehu zápasu išli do vedenia, žiaľ, našou nedisciplínovanou hrou a ľahkovážnosťou sme nechali súpera streliť vyrovnávajúci i ďalšie góly. Domáci ukázali väčšie hokejové srdce a viac vôle po víťazstve.“

HK Dukla Trenčín – HKM Zvolen 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)

  • Góly: 33. Tománek (Švec, Hossa), 34. Misenev (Hudec, Drgoň), 49. Šimun (Hudec), 57. Hossa – 30. Mráz (Petráš)
  • Rozhodovali: Goga, Müllner – Orolin, Stanzel
  • Vylúčení: 3:4 na 2 min, navyše Holenda (Trenčín) 10 min za napadnutie hlavy a krku
  • Presilovky a oslabenia: 0:0
  • 2061 divákov
  • HK Dukla Trenčín: Volden – Bohunický, Bagin, Holenda, Cebák, Hatala, Drgoň, Trška, Pavúk – Tománek, J. Švec, Marc. Hossa – J. Ručkay, Sojčík, Bezúch – D. Hudec, Šimun, Mišenev – Meidl, Tužinský, Pardavý ml.
  • HKM Zvolen: Baroš – Krejčí, M. Novák, Valenta, Hraško, Plekhanov, Ivan, Habšuda, Homer – L. Novák, Puliš, P. Zuzin – Petráš, Mráz, Klhůfek – Majdan, L. Jurík, P. Šišovský – Žilka, Jakubík, Jurák

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery zo zápasu Zvolenčanov proti Trenčanom!

V OBRAZOCH: Zábery zo zápasu HKM proti Trenčínu
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM