Monika Földešiová Hokej

Gólová smršť Nitranov

V 52. kole hokejovej extraligy zavítali Okuliarovi zverenci spod Zobora do Zvolena.

HKM Zvolen – HK Nitra 0:5 (0:2, 0:2, 0:1) Góly: 2. a 38. S. Saliji, 20. Korhoň, 23. G. Saliji, 43. Slovák. Rozhodcovia Polák, Homola – Kalina, Korba, vylúčení 7:9, navyše Janík (Nitra) 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky 0:2, v oslabení 0:0, zmeny: 53. navyše Janík a Joanidis (obaja Nitra), 722 divákov.

Príznačný stav po dvoch tretinách napovedal, že Zvolenčanov zastihol zápas v hlbokej kríze. Mali síce v nohách duel s Košicami deň predtým, taktiež nevydarený, no rekordne nízka hŕstka divákov čakala, že až tak s menom klubu nebudú hazardovať a že proti Nitraňom výraznejšie zabojujú. Hostia išli bez nejakých prekážok jasne za svojím cieľom a túžbou posilniť si nádej na play-off, góly strieľali vtedy, keď boli najviac treba a ani sa pri nich veľa nenarobili. Prvý padol už v 2. min, keď Gabriš našiel na útočnej modrej S. Salijiho a pri jeho nájazde bol Škrečko bezmocný. Ďalší gól, tentoraz do šatne v 20. min, mal iné pozadie, no rovnaký efekt, pod brvno takmer od modrej namieril Korhoň. Po zmene strán síce domáci zvýšili pohyb, prekonať istého Laca v bránke sa im však nepodarilo. V 23. min vyrobili ďalšiu z mnohých chýb, stratili puk v obrannom pásme, po strele Štefanku brankár Škrečko vyrazil puk len pred seba a G. Saliji pohodlne pridal tretí gól. Štvrtý v 38. min už bol na hodenie uteráka, v presilovke S. Saliji bombou využil obrovský priestor, ktorý mu brániaci Zvolenčania štedro ponechali. Nitrania trafili v zápase aj dve žŕdky oproti jednej na druhej strane, v slabení Gabriš v 35. min nepremenil samostatný nájazd, nevyužili 92-sekundovú hru štyroch na troch a pravdu povediac, mohli vyhrávať po dvoch tretinách vzhľadom na počet šancí aj výraznejšie. Aj tretia tretina sa podobala predchádzajúcim, v 43. min Slovák v presilovke zvýšil z uhla na veľavravných päť a deň otvorených dverí domácich rytiersky pokračoval. So zápasom a prehrou už veľa urobiť nemohli, no pokúšali sa streliť aspoň čestný úspech a aj pri tejto snahe smoliarsky triafali tam, kde Laco rozprestrel pri svojom treťom shut-oute v sezóne svoje brankárske telo.

Hlasy trénerov: Ernest Bokroš, tréner Zvolena: „Nitra hrala veľmi dobre, organizovala výborne hru, aj strelecky sa presadila. My sme nevyužili šance, ani v presilovkách sme neboli úspešní a keď nedáte gól, nemôžete vyhrať. Ak príde čas, vyjadrím sa aj k iným záležitostiam.“ Branislav Okuliar, tréner Nitry: „Zvíťazili sme jasne, podmienili sme ho nasadením, súpera sme prekorčuľovali, ubránili sme sa v oslabovkách. Zachytal nám Laco, všetci hráči zabrali naplno.“

Zdroj: TASR Foto: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM