Marcel Mojžiš Rôzne

Google spustil Street View už aj u nás: Takto nafotil Zvolen!

Spoločnosť Google v noci z utorka na stredu už sprístupnila v službe Street View aj naše mestá i dediny. Pozrieť si tak môžete napríklad aj Zvolen. Softvérový gigant spustenie neoznámil, no bolo dlho očakávané.

Ilustračný obrázok k článku Google spustil Street View už aj u nás: Takto nafotil Zvolen!
Foto: Marcel Mojžiš

Americká firma odštartovala svoj projekt Street View na Slovensku ešte v apríli tohto roka. Cieľom bolo zachytiť historicky a kultúrne dôležité miesta na Slovensku. A to v podobe panoramatických fotografií. Tie pred pár hodinami pribudli na Mapách Google.

Viac ako sa pôvodne čakalo

Spoločnosť nasnímala jednotlivé miesta na Slovensku pomocou špeciálnych áut. Vozidlá firmy jazdili výlučne na verejne dostupných priestranstvách. Ešte predtým však došlo k problémom s Úradom na ochranu osobných údajov a tak celý projekt mal meškanie. Fotenie sa začalo až po splnení všetkých lokálne špecifických podmienok pre ochranu súkromia.

Google autá Slovensko zaznamenávali dva mesiace a následne sa celá fotodokumentácia niekoľko mesiacov spracovávala pomocou špeciálnej technológie na ochranu súkromia. Tá automaticky rozmazáva tváre a ŠPZ áut tak, aby ich nebolo možné identifikovať. Google u nás do detailov zaznamenal viac miest ako pôvodne avizoval. A spracované sú dokonca i mnohé slovenské dediny. Ľudia si môžu na internete pozerať panoramatické fotografie jednoduchým presunutím oranžového panáčika pri funkcii zoom na konkrétne miesto na mape. Vo fotogalérii si pozrite, ako Google nafotil mesto Zvolen.

Atraktívna virtuálna prechádzka

Street View je jednou z najpopulárnejších funkcií na Mapách Google dostupnou už vo viac ako 30 krajinách na svete. Vďaka tejto funkcii sa môžu používatelia virtuálne preniesť na rôzne miesta a overiť si, kde sa nachádzajú hotely, obchody alebo reštaurácie, ktoré plánujú navštíviť.

global24.sk/tasr

Takto nafotil Google Zvolen
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM