Stanislav Černák Správy

Gymnázium privítalo množstvo nových žiakov: Učitelia sa predviedli ako sťahováci nábytku

Prázdniny sú nenávratne preč. Po dvojmesačnom oddychu žiaci základných a stredných škôl opäť zasadli do školských lavíc. Boli sme sa pozrieť na prvý školský deň vo zvolenskom gymnáziu Ľudovíta Štúra.

Ilustračný obrázok k článku Gymnázium privítalo množstvo nových žiakov: Učitelia sa predviedli ako sťahováci nábytku
Zdroj: Dnes24.sk

Pre vedenie gymnázia Ľudovíta Štúra a taktiež aj pre jeho žiakov bol začiatok tohto roka naozaj špecifický. Pred koncom toho minulého sa totiž rozhodlo, že sa zlúči s končiacim gymnáziom Mateja Bela na Lipovci. Na tento veľký presun žiakov sa pripravovali v známom gymnáziu počas celých prázdnin.

Kusisko práce

„V lete sme mali veľa práce. Bolo treba všetko dať na svoje miesto, premiestniť nábytok a mnoho pomôcok. Nestihli sme úplne všetko, ale väčšina je pripravená. Chcem sa poďakovať všetkým študentom a kolegom, ktorí obetovali prázdniny tomu, aby sťahovali nábytok a pomáhali zariadiť túto školu,“ uviedla vo svojom príhovore riaditeľka Eva Chylová.

Nový školský rok nebude jednoduchý, pretože ako prezradila pre náš portál Eva Chylová, počet ich žiakov narastá a v tomto školskom roku ich bude približne 700. To však nie je všetko. „Naša škola predovšetkým získala nový študijný odbor a to je 8-ročná forma gymnaziálneho štúdia. V súčasnosti preberáme niekoľko tried z bývalého 8-ročného gymnázia na Lipovci a otvárame 5 ďalších nových prváckych tried štvorročného štúdia,“ upozornila riaditeľka.

Zvedavosť, ale aj obavy

Ako vnímajú túto zmenu niektorí študenti, ktorí doteraz navštevovali gymnázium na Lipovci? „V podstate sa tešíme na nové priestory a aj nových učiteľov, nevýhodou pre nás je však cestovanie, pretože predtým sme nemuseli,“ povedala nám po dlhšom prehováraní skupinka usmievavých mladých dievčat. „Staré priestory nám však budú trošku chýbať,“ dodala jedna zo študentiek.

Na dvore pred budovou školy sa zišlo naozaj množstvo nových, ale aj zabehnutých žiakov zvolenského gymnázia. Hneď počas slávnostného otvorenia nového školského roka, počas ktorého odznela aj slovenský hymna vyčlenili miesto pre prvákov. Ich tváre prezrádzali zvedavosť z nového, no zároveň aj určité obavy. „Začína sa niečo nové, mám trošku obavy, aké to bude, ale už sa aj teším na nové zážitky,“ povedal rozpačito jeden z prvákov.

Okrem veľkých zmien, na ktoré sa muselo Gymnázium Ľ. Štúra pripraviť, čaká na školu počas tohto školského roka jubileum. Gymnázium oslávi počas práve počas tohto školského roka 95. výročie. „Mnohé naše aktivity budú smerovať práve k tomuto výročiu,“ povedala riaditeľka gymnázia Ľ. Štúra.

Úvod školského roka na zvolenskom gymnáziu Ľ. Štúra
4
Galéria
Nový školský rok na zvolenskom gymnáziu
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM