Marcel Mojžiš Kultúra

Herci to roztočia na námestí: Muzikálové hity zadarmo!

Piatok Zvolen ožije muzikou. Na námestí herecké hviezdy z Brna zaspievajú blok hitov zo svetoznámych muzikálov a večer na zámku predvedú svetoznáme predstavenie Chicago. Hrať do kariet by im konečne malo aj počasie.

Do pilotného ročníka podujatia Noc hudby, ktoré sa na rôznych miestach Slovenska uskutoční už v piatok, sa zapoja aj účastníci festivalu Zámocké hry zvolenské. Městské divadlo Brno predstaví na nádvorí Zvolenského zámku svoj muzikál Chicago, no ešte pred tým uvedie na tamojšom námestí polhodinový blok piesní zo svetoznámych muzikálov.

[blockquote]„Brni­anske divadlo je u divákov veľmi obľúbené. O ich vzťahu k zvolenskému festivalu svedčí fakt, že tento rok ich Zámocké hry zvolenské vítajú už po dvadsiaty raz,“ uviedla manažérka Divadla J.G. Tajovského Gabriela Valentínyová. Aj preto sa brnianske a zvolenské divadlo rozhodli okrem večerného predstavenia pripraviť ešte jednu hudobnú lahôdku.[/bloc­kquote] Pesničky zo svetoznámych muzikálov budú spievať traja poprední interpreti divadla z Brna – Petr Gazdík, Dušan Vitázek a Lukáš Vlček. Ich vystúpenie na námestí bude bezplatné. „Aj keď počasie zatiaľ účinkujúcim i návštevníkom zámockých hier príliš neprialo, predpoveď na piatok znie priaznivo, preto možno veriť, že koncert na námestí i predstavenie na zámku sa bez problémov uskutočnia,“ dodala pracovníčka divadla.

[color=#ff0000]­VIAC O TOHTOROČNÝCH ZÁMOCKÝCH HRÁCH SA DOZVIETE [link=http://www­.zvolen24.sk/clan­ky?extend.134034_Za­mocke-hry-slubuju-hviezdy-vo-vsetkych-podobach]TU![/lin­k][/color]

zvolen24.sk/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM