Ľubomír Hudačko Správy

Herňa na zvolenskom sídlisku Sekier nebude!

Aktivisti na zvolenskom sídlisku Sekier, ktorí odštartovali petíciu proti údajnej novej herni, podľahli zbytočnej hystérii. Myslia si to predstavitelia prevádzkovateľov takýchto zariadení. Herňa totiž v priestoroch bývalých potravín nebude.

Ilustračný obrázok k článku Herňa na zvolenskom sídlisku Sekier nebude!
Foto: Stanislav Černák

Už pred časom sa k tomu zaviazal majiteľ priestorov po tom, ako ho o to požiadali asociácie prevádzkovateľov herného priemyslu, uviedol hovorca asociácií Juraj Danielis.

„Už dávnejšie sa s asociáciami skontaktovali niektorí zvolenskí mestskí poslanci, a to s požiadavkou zabrániť vzniku novej herne v dotyčných priestoroch, pretože zachytili, že dlhodobo verejne deklarujeme ústretovosť pri riešení akýchkoľvek regionálnych problémov. Zástupcovia asociácií sa podobne ako v minulosti s majiteľom dohodli, že herňu neotvorí,“ povedal Danielis.

„Rozumieme, že Zvolenčania v dotyčných priestoroch nechcú herňu, ale potraviny. To prvé ovplyvniť vieme, druhé už nie. Prevádzkovatelia však už viackrát preukázali, že sa s nimi dá hovoriť i bez nátlakových petícií a politikárčenia a že sú vždy ochotní pomôcť, či už rizikovým hráčom, alebo pri riešení podobných problémov,“ dodal hovorca s tým, že aj toto je náplňou práce asociácií.

Aktivitu obyvateľov sídliska Sekier podľa organizátorov petície vyvolal plán súkromnej spoločnosti prerobiť bývalý obchod s potravinami v strede sídliska na herňu. Proti herni obyvatelia spísali petíciu, na ktorú získali za dva týždne viac ako 600 podpisov. Budúci týždeň chcú aktivisti rozbehnúť v meste petíciu za celkový zákaz herní vo Zvolene. Objektov s hracími automatmi totiž v meste podľa nich neustále pribúda, aktuálne je ich tam 31, pričom len na sídlisku Sekier ich je sedem.

Čítajte viac o vzbure obyvateľov proti herniam!

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM