Jakub Forgács Hokej

HKM posilní už tretí Lotyš. Pod Pustý hrad prichádza z klubu rivala z Bystrice

Nové posilou v kádri HKM Zvolen sa stane lotyšský útočník. Minulý rok bojoval s bystrickými baranmi o titul. V ďalšej sezóne bude hájiť farby nášho mesta!

Ilustračný obrázok k článku HKM posilní už tretí Lotyš. Pod Pustý hrad prichádza z klubu rivala z Bystrice
Zdroj: TASR

Káder slovenského hokejového klubu HKM Zvolen posilnil Lauris Bajaruns, ktorý sa tak stal po obrancoch Janisovi Andersonsovi a Renarsovi Demitersovi tretím Lotyšom v tíme spod Pustého hradu. Útočník (27) uzavrel s tipsportligistom zmluvu na jednu sezónu.

Ako v piatok oznámila oficiálna webová stránka HKM, zvolenskí funkcionári „poškuľovali“ po Bajarunsovi už v uplynulej sezóne, ten však dal vtedy prednosť rivalovi z Banskej Bystrice. S „baranmi“ sa prebojoval až do finále play off Tipsport Ligy, na slovenský titul ale nedosiahol. Zlatú majstrovskú medailu však fyzicky výborne disponovaný krídelník vlastní z lotyšskej premierligy.

Bajaruns hokejovo vyrastal v Rige a svoju krajinu reprezentoval už v kategóriách do 18 a 20 rokov. Od sezóny 2010/2011 nastupoval aj za reprezentačný A-tím a štartoval na MS 2015 v Prahe a Ostrave. Na klubovej úrovni okúsil najvyššie súťaže v Lotyšsku, Bielorusku, Dánsku, Česku (Kladno) a Slovensku. Vo svojej prvej sezóne pod Tatrami odohral Bajaruns 61 zápasov, v ktorých strelil osem gólov a pripojil k nim 12 asistencií.

Čítajte tiež:

Nové posily v kádri HKM Zvolen. Pod Pustý hrad mieri dvojica obrancov

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM