Martina Jančiarová Kultúra

Hľadáte si program na voľné dni? Vďaka šikovnému ťaháku sa vo Zvolene nudiť nebudete

Víkend klope na dvere a mnohí Zvolenčania premýšľajú, ako ho budú tráviť. Vyberať je z čoho, stačí nahliadnuť do prehľadu 10 akcií počas voľných dní v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Hľadáte si program na voľné dni? Vďaka šikovnému ťaháku sa vo Zvolene nudiť nebudete
Foto: Nicole Regecová

DNI RUŽÍ V ARBORÉTE BOROVA HORA

13.- 19. júna 2016, Arborétum Borová hora

Začiatkom týždňa sa začne jedna z najkrajších akcií miestneho arboréta, Dni ruží. V priebehu celého týždňa si budete môcť pozrieť tieto kráľovny kvetín a cez víkend budete mať možnosť prejsť areál s odborným výkladom. Určite sa zastavte pozrieť si túto krásu.

KUBÁNSKA NOC

17. júna 2016, Nočný bar Hotela Poľana

Ak chcete privítať víkend poriadnou zábavou v rytme tanečnej hudby, potom v piatok určite nesmiete chýbať v Nočnom bare Hotela Poľana, kde bude Kubánska noc. Do atmosféry ako na Kube vás vezmú DJ Hradský a Lazaro.

CITY GROOVE

17. júna 2016 o 21:00, City Cafe

Ďalším zo skvelých spôsobov na štart víkendu ponúka miestny cafe bar, City Cafe. V piatok organizujú party, kde vám bude hrať DJ Pete Loop. Príďte si aj vy vychutnať skvelú zábavu na ich terasu.

DEŇ BOROVEJ HORY

18. júna 2016 od 11:00, Areál bývalej liečebne Borová hora

Na oslavách arboréta vás čaká mimoriadne bohatý program. Divadlo z domčeka zahrá niekoľko rozprávok pre detičky. predstaví sa tanečná škola Štefana Chleba a uvidíte ukážky policajnej kynológie. Vystúpia lokálne talenty či skupina The Toones s hardrockovou show. O hudbu sa večer postará Jana Filová a kapela Sliačske Mokváne. Tešiť sa môžete aj na množstvo sprievodného programu ako je deň otvorených dverí v arboréte Borová hora alebo zážitková degustácia jedál.

ROZPRÁVKOVÁ ZÁHRADA

18. júna 2016 od 9:00, areál Školy Pink Harmony (J. Jesenského 42 Zvolen)

Aby sa deti doma nenudili, v sobotu ich zoberte do Rozprávkovej záhrady. Toto podujatie pre najmenších organizuje Pink Harmony a detičky si preveria svoju šikovnosť, postreh i pamäť. Čaká ich napínavá cesta rozprávkou, tvorivé dielničky a množstvo súťaží so sladkými odmenami. A aby toho nebolo málo, nebude chýbať ani tombola.

NATUR TRH

18. júna 2016 od 10:00 do 16:00, Park zabudnutých susedov

Kafé Džezva si pre vás na sobotu prichystala Natur trh s vôňou leta. Od desiatej tu nájdete stánky s tradičnými, ale aj netradičnými výrobkami, originálne námety na darčeky aj chutné domáce koláčiky či limonády. Ochutnať budete môcť zdravé varené jedlo a pivo čapované z klavíra. Program bude aj pre najmenších, a to maľovanie na tvár, tvorivé dielničky i mnoho ďalšieho. Počas toho všetkého si budete môcť vychutnať hru na harmonike so spevom.

DIRTY BEATS PARTY

18. júna 2016 o 23:00, Ministry of fun Zvolen

Aj túto sobotu miestny klub Ministry of fun pripravuje poriadnu party. Do rytmu na parkete vám budú hrať DJ Dave ,DJ eMTy a DJ Mustee. Príďte si užiť sobotňajšiu noc!

TRETIE NEDEĽNÉ KORZO

19. júna 2016 od 17:00, Námestie SNP

Tretie korzo poteší najmä milovníkov folklóru, pretože si v ňom prostredníctvom vystúpení našich najznámejších domácich súborov Marína a Zornička spomenieme na zosnulú pani Mariu Mázorovu, ktorá celý svoj život zasvätila folklóru a mestu Zvolen. Spievať bude legenda slovenského herectva Eva Pavlíková z Divadla Andreja Bagara v Nitre či muzikálová speváčka Kristína Vrecková. O deti sa postarajú Tri oriešky a ochotnícke Divadlo Zelienka, ktoré zahrá rozprávku Čarovný klobúk.

CHARLEYHO TETA (BRANDON THOMAS)

19. júna 2016 o 21:00, Nádvorie zámku

V predpremiére veselohry Charleyho teta, ktorá sa odohrá na Zvolenskom zámku, sa vrátite aspoň na chvíľu do študentských čias. Dej sa totiž odohráva v záhradách Oxfordskej univerzity, kde študenti čakajú na príchod brazílskej milionárky, tety jedného z nich. Teta však mešká a študenti si preto musia poradiť sami.

VÝSTAVA STANISLAVA REMESELNÍKA

Počas celého leta, Krajská knižnica Ľudovíta Štúra

Výstava karikatúr a kresleného humoru Stanislava Remeselníka je sprístupnená od 2. mája a potrvá počas celého leta. Príďte sa zabaviť aj takýmto netradičným spôsobom.

Čítajte tiež:

Dni mesta Sliač prinesú koncerty aj burzu pod holým nebom. Prinášame vám PROGRAM

VIDEO: 18-ročná stíha aj skúseným hudobníkom. O trojgeneračnej zvolenskej kapele v ROZHOVORE

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM