Eva Drugdová Rôzne Správy

HLASUJTE: 5 zvolenských kaviarní, ktoré za to stoja. Ktorá je podľa vás NAJ?

Nie je káva ako káva. Fajnšmakeri o tom vedia svoje. Našťastie Zvolen už má kaviarne, ktoré sa nemajú za čo hanbiť. Súhlasíte?

Ilustračný obrázok k článku HLASUJTE: 5 zvolenských kaviarní, ktoré za to stoja. Ktorá je podľa vás NAJ?
18
Galéria

Viacerí Zvolenčania si radi pochutnajú na dobrej káve aj mimo svojho domova. Často začínajú rána s kávičkou a novinami v príjemnej kaviarni. Pri výbere miesta, kde si vychutnávame kávu či drink, rozhoduje hneď niekoľko faktorov. Jedným z hlavných je výzor podniku, kvalita a ponuka sortimentu, personál a atmosféra. Prinášame vám výber podnikov v centre Zvolena, z ktorých je každý v niečom originálny a špecifický. Vieme, že ich je vo Zvolene neúrekom, no vybrali sme tie, ktoré sú momentálne v kurze.

Santtos caffe bar

Santtos caffe nenájdete priamo na námestí, ale hneď vedľa zvolenskej Europy, na ulici 29. augusta. Hoci nie je na očiach, ľudia sa tu radi stretávajú pri skvelej káve Bonomi. Kaviareň sa snaží ponúknuť niečo, čo inde nenájdete. Okrem kávy si môžete osladiť život aj rôznymi koláčmi, horúcou čokoládou a nechýbajú ani rôzne miešané nápoje. Prostredie je veľmi príjemné, môžete si posedieť aj na menšej terase a samozrejme, nechýba osobitná miestnosť pre fajčiarov. Interiér je moderne zariadený a usadiť sa môžete v útulných kreslách.

Yes Caffe

Kaviareň Yes Caffe sa síce tiež nenachádza priamo na námestí, no jej priaznivci ju pravidelne vyhľadávajú. Nájsť ju môžete na ulici Kozáčeka. Majitelia sa snažili interiérom odlíšiť od ostatných a priniesť niečo nové, stavili totiž na motív dreva. Zakladajú si však predovšetkým na výbornej káve, ktorú robia podľa európskych štandardov. A potešia vás aj obrázkom na capuccine. Kaviareň je vhodná aj pre rodičov s deťmi, ktorí uvítajú predovšetkým detský kútik. Zatiaľ čo sa ich deti hrajú, môžu si trochu posedieť pri dobrej káve či koláči.

City Cafe Zvolen

Kaviareň je výnimočná tým, že sa môžete popri pití kávy kochať výhľadom na celé námestie a dokonca vidieť aj na Pustý hrad. Príjemné prostredie a obsluha pritiahne iste mnoho ľudí, ktorí obľubujú vynikajúcu kávu. No a ku káve, samozrejme, nemôže chýbať ani koláč. Okrem toho vám radi ponúknu aj miešané drinky, či už s alkoholom alebo bez. Počas víkendu nie je núdza ani o zaujímavý program. Pravidelne sa tu totiž konajú rôzne akcie, či už koncerty, živá hudba alebo vám večer spestrí DJ.

MyShow caffe

Na námestí môžete nájsť aj kaviareň MyShow caffe, ktorá sa pýši jednou z najlepších káv v meste a príjemnou obsluhou. Okrem kávy ale robievajú rôzne špeciality podľa sezóny a v tomto období vás potešia aj limonády z čerstvého ovocia. Víkendy sa snažia svojim zákazníkom príležitostne spestriť aj hudbou. Interiér je síce menší, ale veľmi vkusne zariadený. Okrem pohodlných kresiel vo vnútri si môžete posedieť aj na terase.

Korzo Cafe

Korzo Cafe môžete nájsť neďaleko hlavnej pošty na Sládkovičovej ulici a jej súčasťou je v tomto období aj letná terasa. V kaviarni si môžete dať výbornú kávu a samozrejme, rôzne drinky letnej sezóny. Víkendy sa snažia spestriť programom a zákazníkov láka aj živá hudba. Privíta vás veľmi vkusne zariadený interiér kaviarne s rôznymi doplnkami a obrazmi na stenách.

V našej galérii si môžete pozrieť fotografie z menovaných kaviarní. Ktorú najčastejšie navštevujete? Kam pozvete vašich priateľov? Vyjadrite svoj názor v našom hlasovaní!

Hlasujte, ktorá zvolenská kaviareň je vaša najobľúbenejšia?

V OBRAZOCH: NAJ zvolenské kaviarne
18
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM